Phospholipids

Nazwa INCI

Phospholipids


Nazwa Zwyczajowa

Fosfolipidy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik regenerujący
  • nośnik składników aktywnych


Działanie w Kosmetyku

Fosfolipidy to rodzaj kwasów tłuszczowych które mogą być stosowane jako substancja nawilżająca lub solubilizator. Wspierają odbudowę bariery hydrolipidowej. Często też wykorzystywane są do tworzenia otoczek tłuszczowych (liposomów), w których, dla lepszej przenikalności, zamyka się składniki aktywne.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - kryształki
  • barwa biała
  • wrażliwe na utlenianie
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel