Passiflora Edulis Seed Oil

Nazwa INCI

Passiflora Edulis Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z passiflory / Olej z nasion marakui


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Olej o wysokiej zwartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego. Tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco), wzmacnia barierę hydrolipidową. Nie daje dużego uczucia tłustości. Działa antyoksydacyjnie i hamuje działanie wolnych rodników. Wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe, uelastyczniające, zmiękczające i przeciwzapalne. Działa regenerująco, łagodząco i zmniejsza zaczerwienienia skóry. Polecany szczególnie do cer naczyniowych, skłonnych do podrażnień i stanów zapalnych, dojrzałych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa żółta
  • charakterystyczny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel