Papaver Somniferum Seed Oil

Nazwa INCI

Papaver Somniferum Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z nasion maku


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient o wysokiej zawartości steroli, tokoferoli i kwasu linolowego. Tworzy na powierzchni skóry i włosów film, który zapobiega odparowywaniu wody (działa pośrednio nawilżająco), wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie regenerujące, odżywcze, zmiękczające, wygładzające i nadające połysk. Polecany do każdego typu cery, ale szczególnie do cery wrażliwej, naczyniowej, suchej i w kosmetykach dla dzieci, a także do włosów suchych, zniszczonych i pozbawionych blasku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa jasnożółta
  • delikatny, orzechowy zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel