Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Nazwa INCI

Opuntia Ficus Indica Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z nasion opuncji figowej


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Lekki olej z opuncji figowej o dużej zawartości witaminy E, która jest silnym antyoksydantem. Neutralizuje wolne rodniki, dzięki czemu hamuje procesy starzenia. Olej nie zostawia dużego uczucia tłustości na skórze. Działa regenerująco i hamuje nadmierną ucieczkę wody z naskórka, dzięki czemu poprawia nawilżenie. Wspomaga gojenie, uelastycznia i wygładza skórę. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w kosmetykach do skóry suchej i dojrzałej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • charakterystyczny zapach
  • barwa żółta lub zielona
  • nierozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel