Mimosa Tenuiflora Bark Extract

Nazwa INCI

Mimosa Tenuiflora Bark Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z kory mimozy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik regenerujący
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik ściągający
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt bogaty w saponiny, flawonoidy, taniny, garbniki i kwasy fenolowe. Wykazuje silne działanie regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i ściągające. Łagodzi podrażnienia, zmniejsza rumień, a także przyspiesza procesy gojenia się ran. Jest antyoksydantem, neutralizuje wolne rodniki i spowalnia proces starzenia się skóry. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery tłustej, trądzikowej i dojrzałej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa żółta lub brązowa
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel