Methyl Glucose Sesquistearate

Nazwa INCI

Methyl Glucose Sesquistearate


Nazwa Zwyczajowa

Seskwistearynian metyloglukozy


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • emulgator


Działanie w Kosmetyku

Emolient pochodzenia roślinnego, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza przeznaskórkową utratę wody oraz wykazuje właściwości zmiękczające i wygładzające. Jest także emulgatorem typu O/W i umożliwia połączenie fazy wodnej i olejowej. Dobrze nadaje się do produktów z kwasami, ponieważ działa w szerokim zakresie pH (3,5-8,5). Daje dobre właściwości aplikacyjne.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • białe płatki
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel