Magnolia Officinalis Bark Extract

Nazwa INCI

Magnolia Officinalis Bark Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z kory magnolii lekarskiej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt o dużej zawartości magnololu i honokiolu, które hamują procesy zapalne nasilane przez różne bodźce, np. stres, czy wolne rodniki. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Hamuje procesy starzenia i chroni skórę przed przewlekłymi stanami zapalnymi, zmniejsza zaczerwienienia. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery trądzikowej oraz dojrzałej. Zapobiega procesom utleniania produktu i tym samym przedłuża trwałość kosmetyku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa beżowa
  • rozpuszczalny w tłuszczach i alkoholu


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel