Lavandula Angustifolia Oil

Nazwa INCI

Lavandula Angustifolia Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek lawendowy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik antyseptyczny


Działanie w Kosmetyku

Olejek lawendowy zawiera w swoim składzie monoterpeny o działaniu poprawiającym ukrwienie skóry. Wykazuje także działanie antyseptyczne i przeciwzapalne, dlatego często jest stosowany w kosmetykach do skóry tłustej i trądzikowej oraz w preparatach przeciwłupieżowych. W wyższych stężeniach może mieć działanie drażniące. Nadaje przyjemny zapach kosmetykom i działa relaksująco.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • żółtawa lub zielonkawa barwa
  • intensywny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel