Kaolin

Nazwa INCI

Kaolin


Nazwa Zwyczajowa

Glinka biała


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik oczyszczający
  • składnik zmętniający


Działanie w Kosmetyku

Najdelikatniejsza z glinek. Bogata w minerały, wykazuje działanie oczyszczające, absorbuje sebum, reguluje, matuje, wygładza, łagodzi, jednocześnie nie powodując przesuszenia. Szczególnie polecana do skóry wrażliwej, wymagającej oczyszczenia, skłonnej do podrażnień. Często jest składnikiem maseczek oczyszczających.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa biała


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel