Isopropyl Palmitate

Nazwa INCI


Isopropyl Palmitate


Nazwa Zwyczajowa


Palmitynian izopropylu


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient
  • plastyfikator sztyftu
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku


Lekki emolient suchy, zmiękcza i wygładza skórę. Tworzy na powierzchni skóry i włosów film zapobiegający nadmiernej utracie wody. Może sprzyjać powstawaniu zaskórników. Pełni funkcję rozpuszczalnika substancji hydrofobowych, jest także modyfikatorem lepkości.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • bezbarwna ciecz
  • niewyczuwalny zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Listopad  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel