Hydrolyzed Pea Protein

2020-12-03
Nazwa INCI

Hydrolyzed Pea Protein


Nazwa Zwyczajowa

Hydrolizat protein grochu


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • składnik błonotwórczy


Działanie w Kosmetyku

Składnik pochodzenia roślinnego otrzymywany w wyniku hydrolizy enzymatycznej białek grochu zwyczajnego. Wykazuje działanie nawilżające i przeciwstarzeniowe. Poprawia elastyczność skóry, a także działa wygładzająco zmniejszając widoczność drobnych zmarszczek. Tworzy na skórze ochronny film, który zmniejsza przeznaskórkową utratę wody. Stosowany w kosmetykach do włosów działa regenerująco, odbudowująco, wygładza włosy i odbija u nasady. Dodatkowo łagodzi działanie mocnych środków powierzchniowo czynnych i działa ochronnie.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa beżowa
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel