Hydrolyzed Pea Protein

Nazwa INCI

Hydrolyzed Pea Protein


Nazwa Zwyczajowa

Hydrolizat protein grochu


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • składnik błonotwórczy


Działanie w Kosmetyku

Składnik pochodzenia roślinnego otrzymywany w wyniku hydrolizy enzymatycznej białek grochu zwyczajnego. Wykazuje działanie nawilżające i przeciwstarzeniowe. Poprawia elastyczność skóry, a także działa wygładzająco zmniejszając widoczność drobnych zmarszczek. Tworzy na skórze ochronny film, który zmniejsza przeznaskórkową utratę wody. Stosowany w kosmetykach do włosów działa regenerująco, odbudowująco, wygładza włosy i odbija u nasady. Dodatkowo łagodzi działanie mocnych środków powierzchniowo czynnych i działa ochronnie.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa beżowa
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel