Hydrolyzed Pea Protein
Nazwa INCI
Hydrolyzed Pea Protein
Nazwa Zwyczajowa
Hydrolizat protein grochu
Hydrolizat protein grochu
Funkcja w Kosmetyku
- humektant
- składnik błonotwórczy
Działanie w Kosmetyku
Składnik pochodzenia roślinnego otrzymywany w wyniku hydrolizy enzymatycznej białek grochu zwyczajnego. Wykazuje działanie nawilżające i przeciwstarzeniowe. Poprawia elastyczność skóry, a także działa wygładzająco zmniejszając widoczność drobnych zmarszczek. Tworzy na skórze ochronny film, który zmniejsza przeznaskórkową utratę wody. Stosowany w kosmetykach do włosów działa regenerująco, odbudowująco, wygładza włosy i odbija u nasady. Dodatkowo łagodzi działanie mocnych środków powierzchniowo czynnych i działa ochronnie.
Składnik pochodzenia roślinnego otrzymywany w wyniku hydrolizy enzymatycznej białek grochu zwyczajnego. Wykazuje działanie nawilżające i przeciwstarzeniowe. Poprawia elastyczność skóry, a także działa wygładzająco zmniejszając widoczność drobnych zmarszczek. Tworzy na skórze ochronny film, który zmniejsza przeznaskórkową utratę wody. Stosowany w kosmetykach do włosów działa regenerująco, odbudowująco, wygładza włosy i odbija u nasady. Dodatkowo łagodzi działanie mocnych środków powierzchniowo czynnych i działa ochronnie.
Właściwości Fizyczno-Chemiczne
- ciało stałe - proszek
- barwa beżowa
- rozpuszczalny w wodzie
Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z
Grudzień 2020