Houttuynia Cordata Extract

Nazwa INCI

Houttuynia Cordata Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z pstrolistki sercowatej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • składnik przeciwtrądzikowy
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt bogaty w polisacharydy, aminokwasy i flawonoidy, w tym kwercetynę i rutynę. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwutleniające. Dzięki zawartości cukrów poprawia także poziom nawilżenia. Łagodzi podrażnienia, zmniejsza zaczerwienienia, działa kojąco i przyspiesza gojenie się wyprysków. Ma silne działanie przeciwalergiczne. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery wrażliwej, podrażnionej, tłustej i skłonnej do zmian trądzikowych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa brązowo-zielona
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel