Glycine Soja Oil

Nazwa INCI


Glycine Soja Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej sojowy


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient
  • przeciwutleniacz


Działanie w Kosmetyku


Emolient tłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów warstwę okluzyjną, która zapobiega utracie wody. Jest bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, przez co skutecznie natłuszcza i zmiękcza skórę oraz wygładza włosy. Obecna w oleju witamina E pełni funkcję przeciwutleniacza i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. Przeznaczony jest głównie do pielęgnacji cer suchych i dojrzałych oraz zniszczonych i potrzebujących odżywienia włosów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • oleista ciecz
  • jasnożółta barwa
  • neutralny zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Listopad  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel