Ethylhexyl Methoxycrylene

Nazwa INCI

Ethylhexyl Methoxycrylene


Nazwa Zwyczajowa

Metoksykrylen etyloheksylu, SolaStay S1


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • fotostabilizator
  • rozpuszczalnik filtrów UV


Działanie w Kosmetyku

Zapobiega fotodegradacji wrażliwych na światło składników aktywnych. Zwiększa stabilność i skuteczność działania filtrów przeciwsłonecznych oraz zapobiega utracie właściwości ochronnych. Jest także doskonałym rozpuszczalnikiem krystalicznych filtrów UV.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • lepka ciecz
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w alkoholu i estrach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel