Echium Plantagineum Seed Oil

Nazwa INCI

Echium Plantagineum Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z nasion żmijowca babkowatego


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient o wysokiej zwartości kwasów tłuszczowych i fosfolipidów. Tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Wykazuje działanie przeciwzapalne, regenerujące i przeciwstarzeniowe. Odbudowuje warstwę lipidową i zmniejsza szorstkość skóry, a także minimalizuje uszkodzenia spowodowane promieniowaniem UV. Znajduje także zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa żółta lub złota
  • charakterystyczny zapach
  • nierozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel