Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil

Nazwa INCI

Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z nasion marchwi


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient o wysokiej zawartości kwasu petroselinowego, a także karotolu i daukolu, które nadają olejowi z nasion marchwi właściwości przeciwgrzybiczych i przeciwutleniających. Tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Stosowany w kosmetykach do skóry i włosów wykazuje działanie regenerujące, zmiękczające, odżywcze, uelastyczniające, przeciwstarzeniowe i rewitalizujące. Nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery suchej i dojrzałej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • zapach ziemisto-drzewny
  • barwa pomarańczowa


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel