Crambe Abyssinica Seed Oil

2020-09-21
Nazwa INCI

Crambe Abyssinica Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej abisyński


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Lekki olej, który stanowi naturalną alternatywę dla silikonów. Swoje właściwości pielęgnacyjne zawdzięcza zawartości rzadko spotykanego kwasu erukowego. Jest emolientem, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Nie pozostawia wrażenia dużej tłustości na skórze. Wykazuje działanie łagodzące, wzmacnia barierę ochronną skóry oraz daje uczucie wygładzenia. Ułatwia dyspersję pigmentów w kosmetykach kolorowych. W pielęgnacji włosów ułatwia ich rozczesywanie, wygładza, nadaje połysk i zabezpiecza końcówki przed uszkodzeniami mechanicznymi.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa jasnożółta
  • bezzapachowy
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel