Copaifera Reticulata (Copaiba) Balsam Oil

Nazwa INCI

Copaifera Reticulata (Copaiba) Balsam Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek Copaiba, balsam Copaiba


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik antyseptyczny
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Olejek eteryczny o działaniu antyseptycznym, przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Stosowany jest szczególnie w kosmetykach do cery trądzikowej i ze stanami zapalnymi. Działa łagodząco i wspomaga gojenie się ran. W kosmetykach do skóry głowy wykazuje działanie przeciwłupieżowe i kojące. Może być stosowany jako utrwalacz zapachu kompozycji zapachowych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta
  • zapach słodki, korzenno-ziołowy
  • rozpuszczalny w tłuszczach i alkoholu etylowym


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel