Cinnamyl Alcohol

Nazwa INCI


Cinnamyl Alcohol


Nazwa Zwyczajowa


Alkohol cynamonowy


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik kompozycji zapachowej
  • składnik maskujący


Działanie w Kosmetyku


Składnik kompozycji zapchowych oraz składnik maskujący zapachy nieporządane. Imituje zapach hiacyntu. Dodawany jest do wszystkich perfumowanych produktów kosmetycznych. Może wywoływać alergie. Znajduje się na liście 26 potencjalnych alergenów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe
  • biaława barwa
  • słabo rozpuszczalny w wodzie

Ograniczenia


Obecność substancji musi być uwzględniona w wykazie składników, gdy jej stężenie przekracza:
  • 0,001 % w produkcie niespłukiwanym
  • 0,01 % w produkcie spłukiwanym



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2023
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel