CI 77499

Nazwa INCI

CI 77499


Nazwa Zwyczajowa

Czerń żelazowa / Czarny tlenek żelaza


Funkcja w Kosmetyku

  • pigment


Działanie w Kosmetyku

Czarny pigment nieorganiczny pochodzenia naturalnego lub syntetycznego. Stosowany w kosmetykach nadaje produktom czarny kolor lub przyciemnia odcienie innych pigmentów. Stosowany głównie w kosmetykach kolorowych, np. w tuszach do rzęs.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • substancja stała - proszek
  • barwa czarna
  • nierozpuszczalny w wodzie
  • bezzapachowy


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel