Asiatic Acid

Nazwa INCI

Asiatic Acid


Nazwa Zwyczajowa

Kwas azjatykowy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik łagodzący
  • składnik regenerujący
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Składnik aktywny wyizolowany z wąkroty azjatyckiej. Wykazuje działanie łagodzące, regenerujące i przeciwzapalne. Wspomaga gojenie uszkodzeń skóry oraz łagodzi zaczerwienienia. Stymuluje produkcję kolagenu i glikozaminoglikanów (np. kwasu hialuronowego), opóźniając w tej sposób starzenie się skóry i poprawiając nawilżenie. Stosowany jest w kosmetykach do cery wrażliwej, trądzikowej i anti-aging.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa beżowa lub biała
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w etanolu i rozpuszczalnikach organicznych


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel