Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer

Nazwa INCI

Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer


Nazwa Zwyczajowa

Kopolimer akryloilodimetylotaurynianu amonu i poliwinylopirolidonu


Funkcja w Kosmetyku

  • modyfikator reologii – zagęstnik
  • stabilizator


Działanie w Kosmetyku

Syntetyczny polimer o właściwościach zagęszczających. Tworzy przezroczyste żele i lekkie emulsje O/W o jedwabiście gładkiej konsystencji. Daje na skórze uczucie świeżości i lekkości produktu. Charakteryzuje się dobrymi właściwościami stabilizującymi. Jest kompatybilny z rozpuszczalnikami organicznymi. Wykazuje właściwości zagęszczające w szerokim zakresie pH.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - drobny proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie
  • charakterystyczny zapach
  • stabilny w pH 4-9


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Maj  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel