Alpha-Glucan Oligosaccharide

Nazwa INCI

Alpha-Glucan Oligosaccharide


Nazwa Zwyczajowa

Alfa-glukan


Funkcja w Kosmetyku

  • prebiotyk


Działanie w Kosmetyku

Przywraca i utrzymuje równowagę mikrobiomu skóry, wzmacnia jej barierę ochronną, zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrzne i hamuje rozwój patogennych mikroorganizmów, które mogą powodować zaczerwienienia, podrażnienia i zmiany trądzikowe. Składnik nawilżający – tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierną ucieczkę wody z naskórka (TEWL). Jest stosowany w produktach do cery trądzikowej, wrażliwej i atopowej, a także w produktach do higieny intymnej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie i glicerynie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel