Acrylates Copolymer

Nazwa INCI

Acrylates Copolymer


Nazwa Zwyczajowa

Kopolimer akrylowy


Funkcja w Kosmetyku

  • zagęstnik
  • substancja konsystencjotwórcza
  • substancja filmotwórcza w zakresie pH 5-10
  • regulator lepkości


Działanie w Kosmetyku

Polimer anionowy. Wykorzystywany wszechstronnie w produktach pielęgnacyjnych, stylizujących, oczyszczających oraz lakierach do paznokci. Usuwa uczucie lepkości i tłustości po aplikacji. Tworzy klarowne, żelowe, a nawet galaretowate masy. Stosowany celowo w produktach do włosów jako środek stylizujący, dzięki właściwościom filmotwórczym (w zakresie pH 5-10) wygładza, ułatwia układanie i zapobiega elektryzowaniu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • białe granulki
  • rozpuszczalne w wodzie i alkoholach, tłuszczach (na gorąco)


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel