Achillea Millefolium Extract

Nazwa INCI

Achillea Millefolium Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z krwawnika


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik przeciwtrądzikowy
  • składnik przeciwłupieżowy


Działanie w Kosmetyku

Wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące zaczerwienienia. Zalecany szczególnie do skóry tłustej i trądzikowej ze względu na właściwości ściągające, przeciwbakteryjne, regulujące pracę gruczołów łojowych i wspomagające gojenie wyprysków. W kosmetykach do skóry głowy działa przeciwłupieżowo i zmniejsza przetłuszczanie. Ze względu na silne właściwości przeciwzapalne stosuje się go także przy cerach naczyniowych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa brązowo-zielona
  • charakterystyczny zapach
  • gorzki smak


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel