1,2-Hexanediol

Nazwa INCI

1,2-Hexanediol


Nazwa Zwyczajowa

Heksanodiol


Funkcja w Kosmetyku

  • konserwant
  • humektant


Działanie w Kosmetyku

Składnik o wielokierunkowym działaniu. Posiada właściwości przeciwdrobnoustrojowe, utrzymując trwałość mikrobiologiczną produktów. Ma zdolność do wiązania wody, przez to poprawia poprawia właściwości aplikacyjne.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • bezbarwna lub lekko żółta ciecz
  • rozpuszczalna w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel