Bestseller Wybór kosmetologa

SkinTra - Liquid Happiness - Serum z Retinalem 0,3% na Twarz i pod Oczy - 30ml

  • Serum anti aging z retinalem
ID towaru: 4997
68,00 zł
68,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
68 pkt.
3400 pkt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Opis produktu

Kupując ten produkt, zapewniasz posadzenie 0,5m² lasu!

SkinTra - Liquid Happiness

Serum z retinalem 0,3% na twarz i pod oczy

Pojemność: 
30ml

SkinTra - Liquid Happiness 
- serum z najaktywniejszą pochodną kwasu retinowego dostępnego na rynku kosmetycznym, czyli retinalem, który wykazuje działanie ponad 11-krotnie silniejsze niż retinol. Produkt ma formułę olejową, ale dzięki zastosowaniu skwalanu oraz oleju z pestek arbuza szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnego, tłustego filmu. Przeznaczony jest do wszystkich typów cery. Wskazaniem do stosowania są zmarszczki, utrata jędrności i elastyczności, trądzik, zaskórniki oraz przebarwienia.


Produkt zawiera: 
  • retinal 0,3% - retinaldehyd - składnik silnie aktywny, jest ostatnią formą witaminy A, przed przekształceniem w kwas retinowy, który jest jej jedyną aktywną formą. Jedna konwersja umożliwia szybsze i efektywniejsze działanie pielęgnacyjne, nie wywołując tym samym większego potencjału drażniącego. Składnik stymuluje syntezę kolagenu oraz elastyny, poprawiając jędrność i elastyczność skóry oraz pobudza komórki skóry do ich podziałów, dzięki czemu skóra staje grubsza. Oprócz tego hamuje aktywność melanocytów oraz gruczołów łojowych, ograniczając tym samym powstawanie przebarwień oraz powstawanie wyprysków, przyspiesza również złuszczanie, rozjaśniając istniejące już przebarwienia i wyrównując powierzchnię skóry,
  • skwalan - emolient, odpowiednik ludzkiego skwalenu, który wchodzi w skład sebum i cementu międzykomórkowego, zapewnia ochronę skóry m.in. nadmiernym odparowywaniem wody z naskórka i szkodliwym działaniem wolnych rodników, dodatkowo zmiękcza i poprawia elastyczność skóry, nie działa komedogennie,
  • Isoamyl Laurate - emolient suchy - nazywany naturalnym silikonem; zmiękcza i wygładza, pozostawiając jedwabistą warstwę na skórze, obniża tłustość formuły i poprawia jej właściwości aplikacyjne, niekomedogenny,
  • olej z pestek arbuza - lipid - bardzo lekki, niekomedogenny olej, zmiękcza, wygładza oraz utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia w naskórku,
  • witaminę E - znana nam, jako witamina młodości: przede wszystkim, wykazuje właściwości antyoksydacyjne, a tym samym spowalnia procesy starzenia, dodatkowo silnie nawilża oraz przyspiesza procesy regeneracyjne.
Działanie produktu:
  • poprawa jędrności i elastyczności,
  • redukcja trądziku,
  • rozjaśnianie przebarwień.
Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:
  • każdy typ cery,
  • skóra dojrzała lub z pierwszymi oznakami starzenia, 
  • skóra trądzikowa i skłonna do powstawania zaskórników, 
  • skóra pozbawiona elastyczności i jędrności,
  • przebarwienia.
Pierwsza aplikacja: dodaj kroplę produktu do swojego ulubionego kremu lub serum olejowego/oleju i nałóż tą mieszankę na oczyszczoną, stonizowaną i suchą twarz oraz pod oczy. Nie nakładaj serum bezpośrednio na skórę.
 
Pozostałe aplikacje: oczyść, stonizuj i osusz skórę twarzy.
 
Sposób 1: jeśli pierwsza aplikacja wywołała złuszczanie lub/i łagodną wrażliwość, zacznij od 1-2 aplikacji tygodniowo i dopiero wówczas stopniowo zwiększaj częstotliwość nawet do 5 użyć w tygodniu. Nadal rozcieńczaj serum w innym produkcie.   
 
Sposób 2: jeśli masz doświadczenie w stosowaniu retinoidów, możesz nałożyć produkt solo. Zacznij od 1-2 aplikacji tygodniowo i stopniowo zwiększaj częstotliwość nawet do 5 użyć w tygodniu. Kieruj się wówczas obserwacjami cery, tj. pojawiającym się wysuszeniem, łagodnym podrażnieniem czy złuszczaniem.

Uwaga! jeśli po kilku pierwszych zastosowaniach, każda kolejna aplikacja wywołuje u Ciebie złuszczanie, wówczas zmniejsz częstotliwość lub/i wróć do wkraplania serum do kremu lub innego serum olejowego ew. czystego oleju. 

0,3% retinalu to już nie zabawa. Zalecamy stosowanie produktu wyłącznie w okresie jesienno-zimowym oraz wczesnowiosennym. Najlepiej, gdyby produkt nie był debiutem w zastosowaniu kosmetyków z retinoidami. Pierwsze, pozytywne rezultaty zobaczysz po ok. 5 tygodniach, a znaczne po ok. 12. Kluczem widocznych efektów, jest regularność oraz systematyczność aplikacji. Bezwzględnie pamiętaj o codziennej ochronie przeciwsłonecznej, tj. krem z SPF50.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o Próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.
 
Data ważności: 3 miesiące od otwarcia.

Kraj pochodzenia: Polska

Opinia Kosmetologa
Sandra Sasinowska
Genialne serum dające realne efekty. Pomimo olejowej formuły, dobrze się wchłania pozostawiając delikatny, przyjemny film na skórze. Wprowadzając je stopniowo, całkowicie uniknęłam podrażnienia czy najmniejszego przesuszenia. Moja cera mieszana je pokochała. Przy regularnym stosowaniu świetnie zredukował u mnie ilość wyprysków i zaskórników. Zauważyłam również poprawę w strukturze i kolorycie skóry. Dodatkowym atutem produktu jest możliwość aplikowania go pod oczy, które na następny dzień od razu wyglądają na wypoczęte.
Zobacz więcej

Skład

Squalane, Citrullus Lanatus (Watermelon) Seed Oil, Isoamyl Laurate, Retinal, Tocopherol

Wskazówki

  • Nie stosuj produktu na skórę naczyniową, alergiczną, podrażnioną, poparzoną (w tym przez promienie słoneczne), uszkodzoną mechanicznie oraz na aktywne wypryski.
  • Nie stosuj produktu na mokrą skórę.
  • Stosuj ochronę przeciwsłoneczną z wysokim filtrem SPF50.
  • Jeśli wystąpi silne podrażnienie, zaprzestań używania skonsultuj się z lekarzem lub skontaktuj z nami natalia@cosibella.pl
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci. 
  • Nie łącz z produktami zawierającymi kwasy, witaminę C, witaminę A, ich pochodne oraz o pH ⩽3 oraz ⩾8 lub skonsultuj bezpieczeństwo stosowania natalia@cosibella.pl
  • Jeśli jesteś w trakcie kuracji kosmetologicznych dermatologicznych, skonsultuj bezpieczeństwo stosowania natalia@cosibella.pl lub lekarzem.

Opinie (69)

4.88
Liczba wystawionych opinii: 69
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
4/5
Trzeba uważać na tolerancję skwalanu. U mnie z tym składnikiem nieco na bakier. Skóra rano jest mięciutka ale ten skwalan jakoś mi nie przypadł do gustu. Produkt nie jest zły ale nie wpada w moje preferencje.
2022-11-21
Anna, WARSZAWA
5/5
świetny retinal. Wyższe stężenie dla doświadczonych
2022-11-14
Kamila, Szczecin
4/5
To moje pierwsze serum z retinalem, nie używałam też wcześniej retinolu i mimo wysokiego stężenia mnie nie podrażnił. Olejowa konstystencja wcale się nie wchłania. Za mało używam żeby pisać o efektach. Raczej nie kupię więcej przez ten olej
2022-11-12
Sylwia, Kościerzyna
5/5
To olejowe serum ( musi takie być przy wysokim stężeniu retinalu). Kupiłam już trzecie opakowanie. Wcześniej stosowałam retiol ( podrażniał). To serum stosuję codziennie na noc i zero podrażnień. Widzę efekty po kilku miesiącach codziennego stosowania. Z uwagi na tłustą konsystencję naprawdę wystarczy kilka kropli by pokryć twarz a po wchłonięciu ( 30-40 minut) warto nałożyc dodatkową pielęgnację - ceramidy, peptydy. Do tego na dzień serum z wit C i można osiągnąć fajne efekty odmładzające twarz i szyję. Polecam w profilaktyce i walce z objawami upływu czasu.
2022-11-09
Katarzyna, Luboń
5/5
Bez efektów ubocznych, super cena za dobry produkt.
2022-11-06
Klaudia, Ostrów Wielkopolski
4/5
tłuste nie przepadam za taką konsystencją ,efekt stosowania nie wiem bo ciążko było mi go stasować przez tą konsystęcje, ale zamierzam zakupić nowe opakowanie i się przełamać i teraz przez ten sezon zimowy potestowć
2022-11-04
Dorota, Olkusz
5/5
używam już od ponad miesiąca i musze przyznać że to najlepszy peeling kwasowy jaki miałam. Wcześniej używałam retunolu z the ordinary ale nie widziałam efektu. Zdecydowanie radzi sobie ze zmarszczkami mimicznimi przy oczach, które wyraźnie są spłycone i pojawiają się tylko przy uśmiechu.
2022-10-24
Joanna, Przyszowice
5/5
Po miesiącu użytkowania mogę powiedzieć, że widać pierwsze efekty - skóra staje się gładka. Mimiczne zmarszczki też wydają się mniej widoczne. Jedyny minus to olejkowata konsystencja.
2022-10-07
Natalia, Otwock
3/5
Dla mnie za tłuste. W opisie stało, że nie jest to bardzo tłusta konsystencja, a jednak. Co do działania, to jeszcze za wcześnie mi oceniać.
2022-09-28
Patrycja, Siechnice
5/5
Bardzo delikatny retinal. Nigdy nie miałam po nim żadnych podrażnień i ma piękny zapach.
2022-09-25
Cynthia, Warszawa
5/5
Cudowny produkt. Pięknie nawilża, wypełnia twarz. Po dłuższym stosowaniu zdecydowania poprawia stan skóry.
2022-09-22
MARTA, Tarnowskie Góry
5/5
Bardzo dobre serum:}:}:}Dla mnie nr 1.Jestem pod wielkim wrazeniem .Nie szczypie w oczy,nie podraznia a cera nastepnego dnia jest jakby wygladzona ,nawilzona,cudo cudo i jeszcze raz cudo.Dziekuje
2022-09-15
Joanna, Grebocin
5/5
Najbardziej cieszy mnie, że nie szczypie w oczy. Ma mocno olejową strukturę, potrzeba sporo czasu by się wchłonął i by nie wytrzeć go w poduszkę.
2022-09-02
Ewa, Poznań
5/5
Bardzo dobre serum, pierwsze, które nie podrażniło mojej skóry tak jak inne produkty z retinolem. Planuję kupić jeszcze raz jesienią.
2022-08-15
Anna, Warszawa
5/5
Rewelacyjnie serum. Nie podrażnił mnie w ogóle.. Cera została wygładzona. Używałam codziennie, plus mocne nawilżenie. Napewno do niego wrócę na jesień :)
2022-07-19
Elżbieta, Nowy Sącz
5/5
Serum jest super w użyciu, zbyt krótko stosowałam żeby zauważyć spektakularne efekty ale na noc pod krem idealny dla mojej suchej ,dojrzałej cery.Jest dość mocne jak dla mnie bo gdy zbyt często używałam pojawiło się podrażnienie, także należy trzymać się zaleceń:)
2022-07-19
Karina, Runowo
5/5
Serum o konsystencji delikatnie oleistej - dzięki niej nie występują podrażnienia po aplikacji. Daje delikatny efekt wygładzenia. Za takie pieniądze stosunek ceny do jakości bardzo w porządku.
2022-07-15
Weronika, Cegłów
3/5
kupiłam to serum z ciekawości "retinalu" w składzie, ponieważ wcześniej używałam tylko produkty ze zwykłym retinolem. moim zdaniem - po 2 msc używania - szału nie ma. przede wszystkim olejowa konsystencja niezbyt mi przypadła do gustu. produkt wchłania się u mnie po 2 godzinach (a czasem nie) i powoduje to uczucie tłustej twarzy wieczorem. plusem serum jest brak podrażnień, i to że przez tą olejowość nie trzeba nakładać już nic na to. mam skórę mieszaną i chyba nie powtórzę zakupu, zdecydowanie lepiej mi się sprawdzało serum z retinolem z Liqpharm.
2022-06-30
Aleksandra, WARSZAWA
5/5
Bardzo przyjemne, delikatne, olejowe serum. Ze względu na konsystencję polecam stosować wieczorem, raczej nie pod makijaż. Dobrze nawilża a po dłuższym stosowaniu (u mnie w połowie butelki) skóra jest zauważalnie wygładzona i napięta. Aplikowany w okolicach oczu nie powoduje podrażnień.
2022-06-22
Anita, Łódź
5/5
Znakomite. Stosuje obficie pod oczy, na twarz, szyje i dekolt. Na pewno kupię ponownie. Bardzo dobry produkt.
2022-06-11
Weronika, Kraków
5/5
Moje ulubione serum! Bardzo skuteczne, nie zauważyłam przesuszenia skóry, ani żadnych innych niepożądanych efektów. Na pewno będę je jeszcze wielokrotnie kupować i polecać.
2022-06-08
Dominika, Wrocław
5/5
Bardzo dobry produkt z retinalem. Ma lekką formułę, nie szczypie w oczy, ładnie rozjaśnia przebarwienia. W ogóle mnie nie podrażnił. Działanie przeciwstarzeniowe trudniej mi ocenić po tak krótkim czasie stosowania.
2022-06-05
Ewelina, Warszawa
5/5
Jak dla mnie super produkt. Lekka formuła, bardzo dobra cena i działa :)
2022-06-01
Małgorzata, Warszawa
5/5
Ładnie napina i wygładza skórę. Pachnie jakby ziołowo, dla mnie pięknie. Bardzo przyjemne w stosowaniu jeśli nie nałoży się za dużo.
2022-05-29
Magdalena, Białystok
5/5
Cudowny produkt nawet dla osób które zaczynają swoją przygodę z retinalem
2022-05-23
Patrycja, Góra Kalwaria
5/5
Serum nie wywołuje podrażnień, działa delikatnie i jest bardzo wydajne, polecam
2022-05-23
Justyna, Świebodzice
5/5
Kupiłam -ponieważ zostało wyróżnione jako wybór kosmetologa, serum jest rewelacyjne, skóra napięta, wygładzona, odżywiona, nawilżona. Serum nie podrażnia. Bardzo polecam.
2022-05-22
Agnieszka, Kąty Wrocławskie
5/5
To najlepszy retinal, używam jeden po drugim, pięknie pachnie i daje uczucie zadbanej twarzy, nazwa adekwatna, działa fenomenalnie, polecam
2022-05-12
Barbara, Skórzewo
5/5
Bardzo fajny produkt, wystarczy dosłownie parę kropel na całą twarz - mega wydajny
2022-05-05
Izabela, Łodź
5/5
Świetny produkt przeciwzmarszczkowy. Podobne działanie do retinolu, jednak bez żadnego podrażnienia. Działa również na wyrównanie kolorytu
2022-04-27
Ewa, Poznań
5/5
Obecnie moje ulubione serum z retinoidami, mam już drugie opakowanie. W konsystencji i składzie nieco podobne do The Ordinary czy BasicLab (bazą jest skwalan), ale w porównaniu do poprzednich dwóch ten mi najbardziej odpowiada, zarówno jeśli chodzi o rozprowadzanie na skórze (nie jest tłusty!), po efekty, na cenie kończąc.
2022-04-26
Małgorzata, Poznań
5/5
Serum, nie podrażnia, delikatne, fajnie się wchłania, jest wydajne, zostawia delikatny film na twarzy. Polecam.
2022-04-26
Mariola, Chęciny
5/5
Świetne serum dające realne efekty odmładzające ! Trzeba troszkę poczekać ale już po pierwszej zużytej butelce widziałam różnice -skóra bardziej zagęszczona, wyrównana
2022-04-23
Adrianna, Przeworsk
5/5
Jestem zadowolony, chyba najwyższe stężenie retinaldehydu za tak dobrą cenę. Nie tłuści skóry, nie podrażnia, serum jest wydajne. Zauważyłem lekką redukcję wyprysków i łojotoku, trzeba pewnie stosować dłużej by zobaczyć jakiekolwiek satysfakcjonujące efekty. Jest ok.
2022-04-22
Marek, Słupsk
5/5
UWIELBIAM! Nie podrażnia, nie jest tłusty w odczuciu, szybko się wchłania i świetnie działa - skóra wygładzona i rozjaśniona, wydaje mi się że zmniejsza też powstawanie niedoskonałości
2022-04-14
Edyta, Kościan
5/5
przesiadłam się na retinal skintra z retinolu od basilab i była to jedna z najlepszych decyzji kosmetycznych tego roku. retinal jest zdecydowanie mniej tłusty, nie podrażnia, rano budzę się z jasną skórą. zobaczymy jak efekty długofalowe.
2022-04-06
Gabriela, Warszawa
5/5
serum oceniam b. wysoko. Najważniejsze: nie podrażnia, skóra dzięki formule nie jest przesuszona, bardzo komfortowy w użyciu.
2022-03-18
Beata, Piotrków Tryb.
5/5
Serum świetne, nie podrażnia. Bardzo przyjemnie się go używa. Na pewno wrócę do niego jak zużyję Retinol z Baisclab. Myślę, że będzie bardzo dobry na wiosnę , oczywiście z filtrami.
2022-03-04
Dorota, Niepołomice
5/5
Wcześniej stosowałam retinol a w tym sezonie postanowiłam wypróbować ten produkt, który mnie nie podrażnia i nie wywołuje wysypu, ale trochę przesusza skórę co można wyeliminować odpowiednim nawilżeniem. Myślę, że to będzie moje must have.
2022-03-04
Agnieszka, Rokitnica
5/5
Serum jest super i ta cena przy wysokim stężeniu retinalu! Sztos. Olejkowa konsystencja mi odpowiada, nakładam serum i wykonuję delikatny masaż. Na to jeszcze nakładam krem nawilżający i rano skóra wygląda na ujędrnioną, wygładzoną i rozjaśnioną.
2022-03-01
Karolina, Kraków
5/5
MEGA!!!!!! Odkąd spróbowałam pozostanie ze mną. Mam nadzieję że będzie jeszcze w większym stężeniu. Łączę z serum 2 % retinolu ale nie polecam tego osobom zaczynającym przygodę z retinolem. Ja stosuje retinol od kilku lat więc nic się nie łuszczy, ale po komplementach wiem że działa. A ten jest świetny.
2022-02-23
Jolanta, Sokołów Podlaski
5/5
Retinol stosuje „od zawsze” ( mam 50 lat) wiec moja skóra świetnie go znosi. Retinal pierwszy raz, już trzeci miesiąc, efekty bardzo dobre, żadnych podrażnień i przesuszen, stosuje prawie co noc z małymi, jednodniowymi przerwam. Mogą żelazna zasada przy retinolu - bloker zawsze, niezależnie od pogody. Konsystencja płynna ale do okiełznania, tłusty film szybko się wchłania, zapach Ok, delikatny, jedyne co, to pipetka nie sciśle się dokręca do butelki, nie sprawdzałam szczelności w podróży ale miałabym obawy.
2022-02-22
Joanna, Poddębie
5/5
Mój pierwszy kosmetyk z retinalem, nie uczula, dobrze się wchłania, stosuję 3-4 razy w tygodniu wieczorem na zmianę z serum z witaminą C. Warte polecenia.
2022-02-06
Joanna, Lublin
5/5
Produkt zacząłem stosowac po roku stosowania produktów z retinolem. Skintra Liquid Happiness to jest mój pierwszy produkt z retinalem w tak wysokim steżeniu. Spojrzecie tylko na skład! 5 składników i zero wody! Dodatkowym plusem jest mozliwosc stosowania pod oczy. Moja męska skóra bardzo dobrze go toleruje i od pierwszego uzycia nie miałem zadnych podrażnien. Nie odejme gwiazdki ale do dopracowania jest opakowanie - zakrętka z pipetka nie zakręcają sie do końca i mysle ze podczas podrozy produkt mógłby sie wylać (moze trafiłem na taki egzemplarz)
2022-01-31
BOGDAN, WARSZAWA
5/5
Bardzo dobry produkt w bardzo dobrej cenie. Przydałaby się jednak wersja o mniejszej pojemności.
2022-01-28
Joanna, Łaziska Górne
5/5
Serum rewelacja! Baardzo polecam. Używam dwa miesiące i już widzę poprawę cery. Mniej zmian zapalnych. Wyraźna poprawa cery trądzikowej. Nie wysusza skóry.
2022-01-22
Urszula, Mysłowice
5/5
Świetne serum! Po dwóch miesiącach stosowania moja cera jest zdecydowanie gładsza. Formuła nie zapycha skóry.
2022-01-18
Agnieszka, Rzeszów
5/5
Serum stosuje od 3 miesiecy, w poprzednim sezonie jesienno-zimowym stosowalam retinol 0.3%. Mam wrazenie ze retinal dziala lepiej na moja skore, nie mam zupelnie przesuszen, oczywiscie stosuje pielegnacje nawilzajaca zeby temu zapobiegac. Skora wyglada dobrze i zmiany tradzikowe towarzyszace mi normalnie w czasie menstruacji teraz nie wystepuja praktycznie wcale
2022-01-14
Izabela, Gdańsk
5/5
Dużo lepsza opcja niż retinol. Nie podrażnia i nie wywołuje wysypu. Faktycznie może trochę wpłynąć na skórę przesuszając ją, ale da się to okiełznać. Używałam produktu z retinolem z innej firmy i tego i uważam, że efekty są identyczne. Producent nie kłamie. Cena jest zachęcająca, design opakowania również. Zapach nie należy do najprzyjemniejszych i konsystencja jest trochę zbyt tłusta, ale wszystko można wybaczyć.
2022-01-10
Karolina, Białystok
4/5
Bardzo dobre serum z retinalem, jednak w mojej ocenie nie dla początkujących z uwagi na stężenie i możliwe podrażnienia. Minus za konsystencję, nie lubię tłustych retinoidów. Do wszystkich - czytajcie opisy i stosujcie się do nich, takie stężenie to nie przelewki i używając nieumiejętnie można zrobić sobie krzywd (jak wszystkim). Do Pani, która napisała, że stosuje ten produkt tylko na noc, bo serum jest tłuste i zostawia na skórze "lekki film" - retinoidów NIGDY nie stosujemy na dzień, niezależnie od formuły czy konsystencji. ROZSĄDKU! i czasu, a wszystko będzie dobrze i będziecie mogli cieszyć się zbawiennym działaniem ani-aging retinoidów. Taka kuracja nie zadziała w tydzień.
2022-01-10
Martyna, Warszawa
5/5
Skuteczne serum nie powodujące podrażnień. Jedno z lepszych które używałem :) ogromny plus za wygląd buteleczki no i akcja las na zawsze —> LOVE :)
2021-12-01
Łukasz, Wrocław
5/5
Jak narazie to najlepsze serum z retinalem jakie używałam, świetna konsystencja i dodatkowo bardzo przystępna cena.
2021-11-22
Magdalena, Jastrzębie Zdrój
5/5
Bardzo fajne serum, czekam na efekty. Mam skórę skłonna do zapychania, a produkt pomimo oleistej konsystencji nie zrobił mi krzywdy.
2021-11-07
Agnieszka, Gdańsk
5/5
Używam kosmetyków Skintra od kilku miesięcy- zakupiłam już wszystkie z oferty i również retinal mnie nie zawiódł0- łagodny, ale skuteczny choć wiem, że na pełne efekty kuracji powinnam parę miesięcy poczekać, ale jest już poprawa struktury skóry- dodam również, że nie wystąpiło podrażnienie nawet przy aplikacji pod oczami i na szyję i dekolt- ogromnie polecam to genialne serum
2021-11-03
Elżbieta, Radostowice
5/5
Genialne serum z retinalem w dużym stężeniu. Bardzo przystępna cena w stosunku do jakości.
2021-11-02
Martyna, Warszawa
5/5
Polecam. Już po kilku użyciach zauważyłam poprawę cery.
2021-10-29
Ewelina, Ujazd
5/5
Polecam - zresztą to nie jedyny produkt marki SkinTra . Świetna jakość za dobra cenę
2021-10-19
Barbara, Dąbrowa Górnicza
5/5
Najlepszy peeling kwasowy jaki miałam
2021-10-15
Barbara, Barczewo
5/5
Stuje dwa razy w tygodniu. Serum nie podrażnią, nie powoduje żadnych efektów ubocznych. Ma olejowa konsystencję. Skora jest jakby delikatniejsza, poza tym nie widzę efektu wow!, ale stosuje krótko, więc muszę poczekac
2021-10-13
Beata, Inowroclaw
5/5
produkt bardzo dobrze sprawdza się na skórze która miała już styczność z retinolem .nie powoduje zaczerwien skóry jeśli przestrzega się zalecen
2021-10-07
Justyna, Łódź
5/5
Serum jest naprawdę świetne, nie podrażnia, koi i wygładza skórę. Już po pierwszych dniach systematycznego stosowania zauważyłem ujędrnienie oraz "odmłodzenie" skóry.
2021-09-26
Jakub, Warszawa
5/5
To pierwszy produkt tego typu, który zakupiłam i chyba to był strzał w 10. Nie podrażnia ani trochę mimo codziennego używania. Zauważyłam już poprawę jakości skóry. Jest bardziej miękka, napięta i ujednolicona.
2021-09-15
Karolina, Bodzechów
5/5
Fajne serum. Po pierwszym nałożeniu solo miałam uczucie lekko sciagnietej skóry, ale tylko na policzkach. Pod oczami bylo ok. Stosuje na noc, ponieważ zostawia lekki film. Ładnie wygładza skórę, czekam na lepsze efekty bo jeszcze krótko używam. .
2021-09-04
Agnieszka, Warszawa
5/5
W końcu dobre serum z retinalem. Bardzo bardzo polecam
2021-08-22
Agnieszka, Sobolew
5/5
Bardzo fajne i delikatne serum, nie podraznia, fajnie sie wchlania, zostawia delikatny film na twarzy, tak, ze nie trzeba juz nic dodatkowo nakladac, co do efektow, za krotko uzywam, zeby cos stwierdzic, ale polecam, jako delikatna forme retinolu.
2021-08-15
Beata, Hamburg
5/5
Bardzo dobry produkt, moja skóra jest przyzwyczajona do retinolu, więc stosowałam codziennie wieczorem.
2021-08-02
Barbara, Miedzna
5/5
Kosmetyk z prostym składem, który działa cuda. Moja skóra bardzo się dzięki niemu uspokoiła, nie mam już problemu z bolesnymi podskórnymi zmianami. Jestem zachwycona!
2021-07-28
Barbara, Poznań
5/5
Ja mam już skórę przyzwyczajoną do retinalu i ostrożnie też podchodziłam do tego produktu więc mogę powiedzieć tylko same pozytywy. stosowalam 2-3 w tygodniu.Efekt młodsza, Jędrniejsza i bardziej jednolita skóra. Serum jest w postaci olejku i jest bardzo wydajne, wystarczy kilka kropli na twarz. Idealnie nada sie do stosowania na całe ciało. Nie podrażnia oczu. Na pewno będę do niego wracać bo uwielbiam retinal.
2021-07-04
Róża, Legnica
5/5
Świetny skład, dobra forma retinolu. Serum jest konsystencji olejku ale szybko się wchłania. Widocznie spłycił moją "lwią zmarszczkę" na czole, pory także są zwężone. Rewelacja !
2021-06-12
Małgorzata, Katowice

Zadaj pytanie

Jeżeli opis produktu jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel