Creamy - Olej Tamanu Nierafinowany - 10ml

  • Olej Tamanu nierafinowany
29,00 zł
29,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
29 pkt.
1450 pkt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Opis produktu

Uwaga! Produkt może występować w dwóch szatach graficznych.

Creamy - Olej Tamanu Nierafinowany

Pojemność: 10ml

Creamy - Olej Tamanu nierafinowany - to idealny olej dla skóry problematycznej o działaniu odżywczym, przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym. Olej przyspiesza gojenie ran i reguluje wydzielanie sebum. Jest nierafinowany i tłoczony na zimno, dzięki czemu zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, które utrzymują prawidłowe nawilżenie skóry i działają przeciwzmarszczkowo. Olej znajduje się w szklanym opakowaniu less waste.

Produkt zawiera:
  • olej tamanu - sprawdzi się przy cerze mieszanej i tłustej, działa przeciwzapalnie.
Działanie produktu:
  • wygładza skórę,
  • zmiękcza i uelastycznia skórę,
  • działa ochronnie na skórę i włosy,
  • utrzymuje prawidłowe nawilżenie skóry,
  • wspomaga regeneracje skóry i gojenie ran.
Rodzaje skór oraz defekty kosmetyczne, dla których ten produkt może być pomocny:
  • skóra tłusta,
  • skóra mieszana,
  • skóra z niedoskonałościami.
Sposób użycia: Jeśli nakładasz olej na skórę jako samodzielny produkt - zwilż twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonaj delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o Próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Data ważności: na opakowaniu.

Skład

Calophyllum Inphyllum Seed Oil

Wskazówki

  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.

Opinie (2)

4.50
Liczba wystawionych opinii: 2
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Na plus przede wszystkim fakt, że olej jest nierafinowany i tłoczony na zimno. Używam jako dodatek do glinki czerwonej (oczywiście łączę także z hydrolatem). Tak wykonana maseczka przyjemnie oczyszcza skórę.
2021-02-21
Maja, Waśniów
4/5
Olejek ma bardzo gęstą konsystencję i (w mojej opinii) nieprzyjemny zapach. Stosuję tylko na wieczór, ponieważ słabo się wchłania. Zauważyłam lekką poprawę stanu cery. Świeże ranki lepiej się goją, a niewielkie przebarwienia od trądziku szybciej schodzą. Chciałabym wypróbować inne produkty z tym składnikiem np. serum, w którym olej tamanu byłby połączony z czymś jeszcze (co być może wpłynęłoby na lepszy zapach i konsystencję).
2020-05-15
Julia, Wrocław

Zadaj pytanie

Jeżeli opis produktu jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel