Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

zapytaj eksperta

The Ordinary - Matrixyl 10% + HA - Serum Matrixyl 10% z Kwasem Hialuronowym - 30ml

  • Peptydowe serum Matrixyl 10% z kwasem hialuronowym
ID towaru: 777
52,00 zł
52,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
52 pkt.
2600 pkt.

Opis produktu

The Ordinary - Matrixyl 10% + HA

Serum peptydowe Matrixyl z kwasem hialuronowym

Pojemność:
30ml

The Ordinary - Matrixyl 10% + HA
-  serum z kompozycją 10% Matrixyl ™, która zmniejsza widoczność zmarszczek statycznych i dynamicznych, co pozwala na znaczne zminimalizowanie oznak starzenia. Do kompozycji został dodany także kwas hialuronowy, który jako substancja higroskopijna wiąże i utrzymuje wodę w naskórku. Kosmetyk ma pH wahające się między 5,0, a 6,0. Nie zawiera alkoholu, silikonów. Jest wegański, a podczas jego produkcji nie ucierpiały żadne zwierzęta.

Produkt zawiera:

  • Matrixyl - opóźnia proces starzenia się skóry i zmniejsza zmarszczki,
  • kwas hialuronowy - zapewnia optymalne nawilżenie.
Działanie produktu:
  • działa ujędrniająco,
  • poprawia sprężystość i elastyczność,
  • działa przeciwzmarszczkowo,
  • pobudza procesy regeneracyjne skóry, 
  • wygładza strukturę skóry,
  • zmniejsza oznaki starzenia.
Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:
  • skóra ze zmarszczkami.

Nasz kosmetolog poleca ten produkt również w przypadku:

  • skóry szarej, pozbawionej blasku,
  • skóry dojrzałej,
  • skóry wiotkiej.
Sposób aplikacji: Po dokładnym oczyszczeniu skóry nałóż kilka kropli preparatu na twarz. Stosuj przed kremami/ olejami. Konsystencja produktu jest wodnista. Zaleca się stosowanie kosmetyku rano i wieczorem.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o Próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Uwaga! Nie stosuj razem z:
  • Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution
  • Vitamin C Suspension 30% in Silicone
  • Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%
  • Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%
  • 100% L-Ascorbic Acid Powder
  • Alpha Lipoic Acid 5%,
  • Azelaic Acid Suspension 10%,
  • Glycolic Acid 7% Toning Solution,
  • Lactic Acid 10% + HA,
  • Lactic Acid 5% + HA,
  • Mandelic Acid 10% + HA,
  • Salicylic Acid 2% Solution
  • AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution.
Możesz natomiast stosować to serum rano, a produkt z witaminą C/ kwasami wieczorem.

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat peptydów, zajrzyj do naszego wpisu - Peptydy w preparatach kosmetycznych.

Data ważności: 12 miesięcy od otwarcia.

Kraj pochodzenia: Kanada
Wskazówki:
  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Skład

Aqua (Water), Glycerin, Butylene Glycol, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Sodium Hyaluronate, Hydroxypropyl Cyclodextrin, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyacrylate Crosspolymer-6, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Carbomer, Polysorbate 20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Wskazówki

  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Opinie (226)

4.91
Liczba wystawionych opinii: 226
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Delikatny, bez zapachu, szybko się wchłania, tworzy minimalną warstwę, ale nie klei się, może się rolować trochę. Nie podrażnia mi nic w okolicach oczu. Pomaga mojej wrażliwej, odwodnionej, z pierwszymi zmarszczkami, mieszanej cerze. Dzięki niemu ona jakoś ogólnie lepiej wygląda.
2023-12-03
Anna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przy dłuższym stosowaniu widocznie napina i ujędrnia skórę.
2023-11-01
Karina, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bez efektu wow, należy stosować reguarnie i długo aby były widoczne rezultaty ale cenny element kuracji przeciwzmarszczkowej.
2023-10-27
Weronika, Poznań
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Całkiem dobre serum. Nawilża, szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy. Efektu "wow" tutaj nie ma, ale za tą cenę go nie oczekiwałam.
2023-09-26
Sylwia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajnie nawilża, lekka żelowa konsystencja. Z powodzeniem zastępuje mi serum z kwasem hialuronowym. Na pewno kupię ponownie.
2023-09-01
Anita, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To serum muszę mieć zawsze. Już nawet nie pamiętam ile buteleczek zużyłam i na tym nie poprzestanę. Szybkie działanie to jest to co lubię w nim najbardziej.
2023-08-29
Beata, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Polecam :)
2023-08-24
Vanessa, Warsaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajny lekki serum, zamawiam drugie opakowanie.
2023-07-19
Iryna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne, lekkie serum. Trochę lepka konsystencja ale szybko się wchłania. U mnie w połączeniu z argireliną pięknie napina i ujędrnia skórę. Drobne zmarszczki faktycznie spłycone. Stosuję w wieczornej rutynie.
2023-07-16
Marta, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Genialne serum, jak zreszta wszystkie sera The Ordinary... Odkad stosuje moja skora jest w duzo lepszej kondycji i nawilzona.
2023-07-15
Joanna, Chodow
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosuję to serum od niedawna. W moim przypadku doskonale sprawdza się w porannym schemacie pielęgnacji dla cery dojrzałej. Skóra jest nawilżona, rozjaśniona i napięta.
2023-07-08
Jolanta, Kowary
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zmniejsza widocznosc pierwszych zmarszczek. Troche nawilza. Ogolnie polecam, zwlaszcza za taka cene.
2023-06-27
Sandra, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajne serum, znacząco zmniejszyło widoczność zmarszczek, wygładziło skórę. Twarz jest po nim nawilżona i jędrna.Stosowałam wieczorem.
2023-06-21
Dominika, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mam to serum zbyt krótko aby ocenić czy wpływa na starzenie się skóry, zmarszczki, ale na pewno wspaniale nawilża skórę i znakomicie komponuje się pozostałymi etapami pielęgnacji (używam serum na noc).
2023-06-06
Kinga, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przyjemne serum, które fajnie nawilża. Stosuję rano i nie muszę się martwić ściągniętą skórą.
2023-06-02
Iga, Warszawa
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosuję na twarz , szyję i dekold. O ile dekold nie toleruje tego serum, ponieważ po pewnym czasie pojawiły się na nim grudki i nierówności, to twarz i szyja znoszą go świetnie. Ładnie nawilża i napina skórę. Stosuję rano i wieczorem.
2023-05-24
Monika, Szczecin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super serum nawilżająco napinające. Stosowałam na dzień i na noc. Dobrze nawilża. Nie klei się. Ładnie przygotowuje buzie pod makijaż. Doskonale ujędrnia skórę.
2023-05-07
OLGA, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepsze serum z peptydami, które przyszło mi testować. Po tygodniu regularnego stosowania na noc zauważyłam wyraźne napięcie skóry. Dość gęsta konsystencja, szybko się wchłania, dobrze nawilża. Na pewno na stałe zagości w mojej pielęgnacji.
2023-04-28
Elżbieta, Klukowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
produkt ok, ale zawartość HA to prawdopodobnie nie dla mojej cery-po użyciu jest trochę spuchnięta, drobne zmarszczki niweluje jeśli stosować regularnie, będę testować peptide+copper
2023-04-13
Ekaterina, Gzin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
polecam. sprawdza się świetnie
2023-04-11
Klaudia, Czechowice- Dziedzice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nawilża i napina skórę. Ma dość gęstą, lepką konsystencję - super się sprawdza jako serum pod krem na noc.
2023-03-28
Magdalena, Limanowa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
doskonale nawilża, skóra po użyciu jest wypoczęta i gładka, można nakładać kolejny kosmetyk i nie roluje się. To już moja kolejna buteleczka i z pewnością nie ostatnia
2023-03-06
Joanna, Poznań
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt dobrze nawilża. Wart polecenia .
2023-02-24
Kamilla, Gniezno
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Polecam. Zakupione nie pierwszy raz.
2023-02-21
Anna, Promienko
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zauważyłam efekt po kilku dniach. w połączeniu z Buffet daje niesamowite wyniki, skóra robi się jędrna i gładka. Serdecznie polecam
2023-02-12
Tamara, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam dopiero od ok. 1,5 tygodnia. Nawet po tak krótkim czasie widać poprawę sprężystości skóry. Widoczny jest także wzrost nawilżenia skóry. Stosuję prawie codziennie w pielęgnacji porannej oraz co 3 dni na noc. Gorąco polecam!
2023-01-23
Dominika, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To moje pierwsze serum z peptydami. Nie byłam przekonana czy u mnie się sprawdzi i czy w ogóle będzie działać, ale po zużyciu pierwszej buteleczki widać efekty. Skóra jest jakby gęstsza, bardziej napięta. Napewno kupie kolejne opakowanie. Przy używaniu 2 razy dziennie po ok 3-4 krople wystarcza na mniej więcej 2 miesiące.
2022-12-08
Małgorzata, Rzeszów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
to podstawa mojej pielegnacji. Cudownie nawilża. Stosuję od ponad 2 lat i nie mam zamiaru przestać
2022-12-02
Joanna, Warsaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Must have w pięlęgnacji przeciwstarzeniowej.Poprawia sprężystość i strukturę skóry.Lekkie szybko się wchłania .
2022-11-28
Barbara, Zabrze
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Ssrum ma gęstą konsystencję. Stosuję rano, fajnie nawilża i pozostawia skórę miękka.
2022-11-27
Justyna, Jelenia Góra
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajne, lekkie serum. Stosuję codziennie na moją wrażliwa skórę i widzę, że wygląda lepiej. Wcześniej mi się robiła taka "rybia łuska", a teraz cera jest świeża i jasniejsza. Używam na skórę nawilżoną tonikiem, a potem nakładam krem i ew. krem BB. Na pewno kupię kolejne opakowanie.
2022-11-17
Kamila, Ustrzyki Dolne
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum lekko nawilżające. Stosuję stosunkowo niedługo, więc może dlatego nie zauważyłam większych rezultatów jeśli chodzi o zmarszczki. Szczególnie te na czole. .mam cerę wrażliwą. Nie uczula, nie zapycha, co jest dla mnie bardzo ważne.
2022-11-15
Joanna, Klecza Górna
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum nawilżyło mi skórę i sprawiło, ze w miejscach pierwszych zmarszczek skóra jest wręcz napompowana. Zamawiam nowe!
2022-11-14
Katarzyna, Brzozów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mój ulubiony produkt. Super nawilża, skóra jest odżywiona i napięta.Stosuję również pod makijaż.
2022-09-12
Aneta, Kiełczów
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jestem fanką kosmetyków The Ordinary i na tym serum również się nie zawiodłam. Przede wszystkim fajnie nawilża i delikatnie ujędrnia skórę. U mnie sprawdza się pod makijażem, a to także dla mnie ważne. Odjęłam jedną gwiazdkę, bo póki co nie zauważyłam poprawy jeżeli chodzi o drobne zmarszczki, ale tutaj kluczową kwestią jest czas i systematyczność, więc jeszcze nie mogę tego ocenić w 100%.
2022-08-21
Marta, Poznan
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
When it comes to wrinkles, I didn't notice any difference. But the serum is very moisturizing so my skin liked it anyway
2022-08-10
Margo, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Matrixiyl 10% to mój stały kosmetyk. Używam go rano i wieczorem na oczyszczoną twarz, przed kremami. Świetnie nawilża i odżywia cerę. Po nałożeniu należy odczekać, aż się wchłonie i dopiero potem nakładać krem, który wówczas jest łatwiej przyswajalny. Uważam, że dla cery dojrzałej jest idealnym uzupełnieniem kremów przeciwzmarszczkowych.
2022-07-29
Ewa, Gdynia
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To serum wraca do mnie jak bumerang:)Kończy się buteleczka i już zamawiam kolejną. Jest świetne- skóra jest sprężysta i napięta. Widać efekty przy regularnym stosowaniu. Polecam wszystkim!
2022-07-29
Karina, Runowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
dobre serum, przy regularnym stosowaniu efekty widac po 2 miesiacach
2022-07-18
Ina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jest cudowny. Widać różnicę już po tygodniu.
2022-07-13
Ian, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum napina i poprawia wygląd buzi przy regularnym stosowaniu. Pomogło na płytkie zmarszczki na czole. Polecam z mocnym kremem nawilżającym.
2022-07-09
Karolina, Zielonki-Parcela
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
kupiłam zachęcona pozytywnymi opiniami, używałam przez kilka miesięcy i liczyłam na odmłodzenie skóry, ale nie zauwazyłam efektów, może to nie dla mnie
2022-05-17
Małgorzata, Łaskarzew
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobre serum z Matrixilem w przystępnej cenie, przy dłuższym stosowaniu widać poprawę w jakości skóry.
2022-05-12
Elżbieta, Zawiercie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
пептидная сыворотка с классным комплексом пептидов, которые действуют как ботокс, только без укола. Сыворотка отлично сочетается с макияжем и не скатывается
2022-04-14
Kateryna, Krakow
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nic tak nie wypełnia skóry pod oczami jak peptydy. Używam Matrixylu na zmianę z oboma Buffetami z TO i bez nich jest zdecydowanie gorzej, polecam!
2022-04-01
Karolina, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo mi się spodobał. Naprawdę nawilża. Używam przed makijażem. Konsystencja serum jest delikatnie żelowa. Po stosowaniu skóra ma zdrowy błysk . polecam !
2022-03-21
Grażyna, Ruda Śląska
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam dla mamy. Wszystko dobrze) Nawilża skórę, robi swoją robotę)
2022-03-21
Marta, Mrągowo
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Pewnie wsadzę kij w mrowisko, ale ja nie zauważyłam żadnej zmiany po stosowaniu tego serum. Ani nie wzrosło nawilżenie, ani nie spłyciły się zmarszczki. Fakt, że nie mam ich dużo, ale te co już są - to zostały. Nie zdecyduję się na ponowny zakup.
2022-03-12
Patrycja, Siechnice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
uwielbiam, cudowna gęsta konsystencja, łatwo sie rozprowadza i jest bardzo wydajny; twarz i dekolt mocno nawilżone; świetne zarówno wieczorem jak i pod makijaż
2022-03-10
Magdalena, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Trochę denerwuje mnie lepka konsystencja produktu, ale serum "broni się" tym, że faktycznie działa - po zużyciu buteleczki zauważyłam wyraźne ujędrnienie skóry.
2022-02-24
Wiktoria, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Matrixyl 10% + HA to na prawdę fajny produkt! Oprócz nawilżenia można liczyć na stymulację aktywności komórek do produkcji kolagenu i elastyny, a to wymaga czasu. Z pewnością nie jest to produkt dla pań wymagających natychmiastowego efektu.
2022-02-15
Agnieszka, Rokitnica
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny produkt, który powinien zagościć na stałe w mojej kosmetyczce.
2022-01-21
Kamila, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetne serum nawilżające i przeciwzmarszczkowe! Ma fajną konsystencję, gęstą ale nie lepką, dzięki czemu łatwo się nakłada i szybko wchłania. Jest treściwe ale nie zapycha. Bardzo dobrze nawilża a efekty wygładzające w moim przypadku były widoczne już po pierwszej buteleczce - moja oporna zmarszcza na czole jest teraz zdecydowanie mniej widoczna :) Dla mnie hit, na stałe zagości w moim arsenale.
2022-01-16
Aleksandra, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zadziałało na mnie jak botox już po 3 tygodniach stosowania! Nawilża i wygładza skórę, zauważyłam też spłycenie blizn potrądzikowych. Jest doskonałe.
2022-01-13
Julia, Golub-Dobrzyń
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jedno z najlepszych serum jakie mialam- skora jest niesamowicie gladka od razu po zastosowaniu. Kupilam je rowniez dla mamy (50+) i sprawdza sie tak samo dobrze. Nie podraznia, jest idealny dla suchej skory. Zostal moim obowiazkowym kosmetykiem w pielegnacji.
2021-12-18
Justyna, Stalowa Wola
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum i wydajne. Nie uczula i nie zapycha. Obecnie sprawdzam inne produkty tej firmy. Polecam.
2021-12-14
Wioletta, Białystok
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To już mój kolejny zakup, serum świetnie się sprawdza. Łatwa aplikacja, szybko się wchłania i fajnie napina skórę. Idealny produkt pod makijaż
2021-11-19
Sylwia, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum jest wodnisty. Dobrze się wchłania.
2021-11-19
Oleksii, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosowałam systematycznie przez pewien okres i niestety zapychał moją cerę. Odstawiłam i zużywam na skórę brzucha, aby tylko zużyć. Ponownie nie kupię.
2021-11-17
Agnieszka, Żary
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przeciętne serum, nie wykazuje się niczym konkretnym, na pewno nie na tyle, by kupić drugie opakowanie. Efekty po serum Buffet z tej samej marki były dużo lepsze.
2021-11-09
Martyna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Ten produkt to jeden z moich ulubionych etapów pielęgnacji. Ma rewelacyjną konsystencję, dobrze się wchłania i pozostawia miłe wrażenie na skórze. Na jednej buteleczce się u mnie nie skończy :)
2021-11-06
Katarzyna, PACZKÓW
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobre serum peptydowe. Stosuję naprzemiennie z serum Buffet oraz Buffet + Cu.
2021-11-05
Agata, Bytom
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajnie nawilża, ale efektów poza tym "nie widać gołym okiem". Pozostaje zatem wierzyć, że dostarczanie składnikłów peptydowych skórze, będzie miało znaczenie na przyszłość ;) Stosowane u kobiety 50+ rano, nie roluje makijażu.
2021-10-09
Joanna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super produkt! Używam drugą buteleczkę Bardzo dobrze się wchłania, makijaż się nie roluje. Polecam zakup.
2021-09-28
Joanna, Mlawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosuję od niedawna cały zestaw kosmetyków T.O.Rano najpierw Argireline Solution 10% na czoło i pod oczy, po wchłonieciu -Serum z niacynamidem na strefę T, a na koniec Matrixyl 10% + HA na czoło i w okolice pod oczami.Zamykam to kremem nawilżającym.Na noc serum Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%. Na czoło trzy małe plasterki "prasujace"moje trzy cienkie ryski, pod oczy coś treściwego.Po dwóch tygodniach takich praktyk jestem w szoku.Czoło praktycznie bez rys, pory znikły, kolor wyrównany-szok.Każdy podkład wygląda nieskazitelnie, a w zasadzie mogłabym nie używać...po prostu photoshop!A mam 43 lata....Polecam łączyć co można, próbować swoich kombinacji.
2021-09-20
Anna, Garwolin
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Opinie rewelacyjne, a u mnie niestety efektów żadnych :( nie spodziewałam się oczywiście, że zmarszczki magicznie znikną, ale liczyłam chociaż na dobre nawilżenie. Szukam dalej
2021-09-07
Zuzanna, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie zauważyłam jakichś super efektów. Dla bardzo suchej skóry za mało nawilżenia. Na lato może być przydatne
2021-09-02
Julia, Białystok
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super. Polecam!! Widać efekty.. :)
2021-09-01
Karolina, Pierzchnica
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajny produkt. Działanie nie jest widoczne po krótkim użyciu (mam nadzieje że dane mi będzie zobaczyć efekt działania) ale sprawia wrażenie że naprawdę działa. Skóra po użyciu lekko błyszczy, jest nawilżona. Mam nadzieje, że przy długim i regularnym zastosowaniu podziała jeszcze lepiej.
2021-08-29
Łukasz, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobrze nawilżające serum. Z kolekcji TO pod względem nawilżenia przebija je jedynie wersja z miedzią. Ma lekką konsystencję, nadaje się na lato.
2021-08-22
Berenika, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry produkt. Łagodny dla skóry, jednocześnie bardzo dobrze nawilża i napina skórę. Świetnie nadaje się pod serum z retinolem, które ma tendencje do przesuszania.
2021-08-06
Maja, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetne, lekkie serum nawilżające, które doskonale nadaje się pod makijaż do każdego rodzaju cery. Na mojej suchej skórze koniecznie musi być przykryte czymś bardziej treściwym, ale jak tylko zabraknie go w pielęgnacji moja skóra od razu to odczuwa. Zużyłam już blisko 10 butelek i cały czas do niego wracam
2021-07-27
Izabela, Jarocin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Moje ulubione serum, którego używam od pół roku na zmianę z Argireline. Różnica jest bardzo widoczna z przed okresu kiedy nie stosowałam serum. Twarz jest wygładzona a zmarszczki spłycone. Widać wyraźnie różnice. Nawet mój mąż się przekonał używa i tez widać poprawę jego cery i wygładzenie zmarszczek.
2021-07-17
Sylwia, Wołomin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
serum doskonale nawilża i napina skórę. aplikuję dwie warstwy wieczorem. dla dojrzałej skóry matrixyl to konieczność stosowania.
2021-06-26
Marlena, Chorzów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie wyobrażam sobie codziennej rutyny pielęgnacyjnej bez tego serum. Zachęcona dobrymi opiniami od tego właśnie produktu rozpoczęłam moją przygodę z The Ordinary i oprócz skwalanu 100% to właśnie to serum pozostaje moim absolutnym hitem. Zdecydowanie dla osób niecierpliwych będzie to test - nie daje ono moim zdaniem efektów z dnia na dzień, ale przy systematycznym stosowaniu drobne niedoskonałości znikają, skóra jest nawilżona, lekko napięta; nic się nie roluje pod makijażem, dobrze współpracuje z większością kremów.
2021-06-23
Agata, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Polecam. Serum jest wodniste. Dobrze się wchłania. Sprawdza się pod makijaż.
2021-05-30
Joanna, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dla tych, którzy chcą opóźnić zastrzyki z botoksu na długi czas The Ordinary Matrixyl 10% + HA serum. W wyniku regularnego stosowania przez 3 miesiące zauważyłem wzrost turgoru, a skóra na czole stała się zauważalnie gęstsza. Fajnie byłoby połączyć to serum z własnym roztworem Argilerine (podobnie jak w działaniu z botoksem - rozluźnia mięśnie), ale niestety ciągle jest wyprzedane. Wiem też, że mają peptydy miedzi, które obejmują zarówno Matrixyl, jak i Argilerine.
2021-05-21
Oksana, Kalisz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum przy dłuższym stosowaniu daje bardzo ładne efekty. Napina skórę, na pewno jeszczę wrócę nie raz. Zamiennie stosuje z Buffetem z TO.
2021-05-20
Dagny, Zakrzewo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum. Super nawilża i ujędrni.
2021-05-16
Kinga, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Wydaję opinię po zużyciu pierwszej zakupionej buteleczki. Mam cerę z niedoskonałościami i przebarwieniami (lat 50). U mnie sprawdza się super - stosuję rano pod krem BB - szybko się wchłania i dobrze współpracuje z BB. Zauważyłam, że spłyciły się drobne zmarszczki mimiczne a nowych brak. Nie jest to zapewne tylko działanie tego serum, bo stosuję na noc wit. C oraz raz w tygodniu kwasy i czarną maseczkę TO, ale z pewnością dodaje swoje. POLECAM :-)
2021-05-08
Liliana, Katowice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Moja skóra uwielbia to serum. Łatwo się aplikuje, szybko wchłania, a przede wszystkim spłyca drobne zmarszczki i napina skórę.
2021-05-07
Patrycja, Bielsko-biała
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
rewelacja , skóra jak nowo narodzona, widoczne działanie, polecam
2021-05-02
Wioleta, Wrocław
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupilam ten produkt jakis czas temu i pokladalam w nim duze nadzieje, natomiast u mnie sie nie sprawdzil, mam dziwne uczucie sciagania skory, zapycha mi pory i nie czuje sie komfortowo, pozostawia lepka powloke . produkt niestety nie dla mnie natomiast warto wyprobowac
2021-04-30
Ilona, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam ten produkt mamie w prezencie, aktualnie stosuje go już ponad 4 miesiące, jest z niego bardzo zadowolona i chętnie go używa. Wygląd jej cery znacząco się poprawił, jest promienista i wygładzona. Stosuje go wieczorem przed użyciem kremu nawilżającego z kwasem hialuronowym. Mamy w planach zapoznać się z innymi produktami the Ordinary i rozpocząć jeszcze bardziej skuteczniejszą pielęgnację twarzy.
2021-04-26
Monika, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super serum, używam go na zmianę z argireline. Obydwa kosmetyki świetnie napinaja skórę też wokół oczu i powieki i to od pierwszego użycia. Od argireline lepsza jest na pewno żelowe konsystencja. Nie wyobrażam sobie pielęgnacji twarzy bez tych kosmetykow.
2021-04-16
Sylwia, Wołomin
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobre, szybko wchłaniające się serum o lekkiej konsystencji, jednak bardziej mi po drodze z Buffetem z TO w kwestii działania :)
2021-03-31
Krzysztof, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam od 2 lat i nie zamierzam rezygnować z tego produktu
2021-03-08
Violetta, Piła
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To już trzecia moja buteleczka, ten fakt mówi sam za siebie:) Cera świeża, zmarszczki spłycone.
2021-03-08
Magdalena, Szczecin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam po konsultacji Z kosmetolgiem. Narazie nie widzę spektakularnych efektów ale już teraz po dość krótkim okresie stosowania moge powiedzieć że jak wszystkie kosmetyki The Ordinary nie rozczarowuje
2021-03-06
Beata, Inowroclaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo ,bardzo dobry preparat.Niska cena ,a efekt genialny.Skóra jest wygładzona, rozświetlona. Używam go tylko rano po toniku koreańskim i przed kremem.Wieczorem daję retinol.
2021-01-11
ZOFIA, ŁÓDŹ
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To mój trzeci zakup serum peptydowego. Buffet najmniej dawał efektów. Argireline i matrixil na równi wygladzają skórę. Widać to zwłaszcza po odstawieniu kosmetyków
2021-01-05
Sylwia, Wołomin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam już trzecią buteleczkę preparatu. Odżywia, nawilża, zostawia wygładzoną i rozluźnioną skórę.
2021-01-03
Ewa, Gdynia
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum. Używam naprzemiennie z buffet. Dobrze nawilża. Sprawdza się u mnie w pielęgnacji wieczornej, ale również jako serum nawilżające pod makijaż. To moja już 5 lub 6 buteleczka.
2020-12-28
Magdalena, Poznan
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego, natomiast serum dobrze nawilża, porównywalnie z HA i bufetem tej firmy.
2020-12-27
Paulina, Zbrudzewo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajny produkt. Dobrze się wchłania, skóra na drugi dzień jest nawilżona i gładka.
2020-11-23
Beata, Zakręt
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt zamówiłam mamie , jest z niego bardzo zadowolona i gorąco poleca.
2020-11-15
Klaudia, Grabownica Starzeńska
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To bardzo solidny "Nawadniacz". MOja dojrzała i sucha skóra, docenia nawilżenie, które daje jej to serum. Zdecydowanie większy komfort daje mi to serum w porównaniu z czystym kwasem hialuronowym.
2020-11-12
Monika, Bezrzecze
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nawilżające i poprawiające ogólny wygląd skóry serum. Polecam, chociaż bardziej polecam buffet w który również jest matrixyl ale w towarzystwie innych składników aktywnych.
2020-11-09
Katarzyna, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajnie nawilża, wygładza, odżywia skórę twarzy, sprawdza się pod makijaż. Jednym słowem super serum, polecam.
2020-10-26
Mariola, Chęciny
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To kolejne moje opakowanie. Kosmetyk na prawdę działa, przy długotrwałym używaniu działa długofalowo. Używałam innych podobnych produktów, ale żaden nie dorównuje temu. Ten kosmetyk wygładza zmarszczki na czole które mam od wielu lat. To najlepszy produkt tego typu i na pewno to nie jest moja ostatnia buteleczka.
2020-10-24
Aleksandra, Ruda Śląska
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Rewelacja, polecam. Świetnie wpływa na wygląd skory
2020-10-19
Aleksandra, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Polecam tylko i wyłącznie pod krem. Skończyłam pierwszą buteleczkę, zamawiam drugą! Odnoszę wrażenie, że moja cera już jest uzależniona od tego serum, bez niego ani rusz! Poprostu pije te serum w ekspresowym tempie. Bardzo szybko się wchłania i wydaje mi się, że cera jest bardziej sprężysta, wygładzona, rozświetlona, nawilżona. Lwia marszczka na czole bardziej się spłyciła! Używam z kremem z The ordinary.
2020-10-13
Dagmara, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mogę szczerze polecić. Stosuję produkt od około 3 tygodni i widzę, że moja cera jest bardziej wygładzona i nawilżona
2020-09-29
Natalia, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kosmetyk lekko klejący ale wg mnie lepszy niż wodnisty gdyż nie spływa niekontrolowanie przy nakładaniu. Skóra po użyciu lekko świecąca ale nie tłusta. Wiadomo, że zmarszczek nie usunął ale po użyciu skóra wygląda zdecydowanie lepiej. Zakupie kolejne opakowanie.
2020-09-29
Izabela, Częstochowa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
używam tego produktu od paru dni na noc i jestem ZACHWYCONA!!! myślałam ze moim nr 1 będzie euk 134 ale to cudo pobija wszystko a mam 42 lata więc jestem bardzo wybredna. Mam jeszcze pare kosmetyków na oku z tej firmy ale to tego produktu wiem że będę wracać POLECAM :)
2020-09-28
Magdalena, Kielce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Skóra bardzo dobrze nawilżona i lekko napięta. Będę wracać do tego produktu.
2020-09-07
Anna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Matrixyl jest super. Świetnie odżywia moja twarz. Mam uczucie ukojenia, uspokojenia skóry. To druga moja buteleczka, bardzo je lubię.
2020-08-28
Karina, Siemianowice Śląskie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zamówiłam dla mamy po 60 roku życia, nie tylko ona, ale wszyscy dookoła zauważają efekty :)
2020-08-25
Karolina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam po raz kolejny. Super produkt
2020-08-24
IWONA, ŁÓDŹ
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mama zachwycona, zużywa już drugą buteleczkę, mówi, że "te kropelki wygładziły jej nawet zmarszczki, o których myślała, że już ma je na stałe". Ja zużyłam jedno opakowanie, stosowałam co trzeci dzień na noc, bo przy częstszym stosowaniu jednak coś mi czasem wyskakiwało (mam 38 lat, cerę skłonną do trądziku). Osobom starszym lub o suchej cerze na pewno jednak mogę polecić.
2020-08-22
Małgorzata, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przyjemny produkt. Kolejny z serii The Ordynary... Po aplikacji blask i jędrność gwarantowane.. Najlepiej stosować rano i wieczorem. Troszke lepsze niż BUFFET. Polecam
2020-08-15
Jakub, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zaczęłam od Buffet ale Matrixyl na mojej twarzy sprawdza się jeszcze lepiej. Właśnie zamówiłam następne opakowanie. Bardzo wydajny. Efekt nawilżonej, odżywionej, zdrowej skóry. Bardzo polecam.
2020-08-11
Karina, Siemianowice Śląskie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajny produkt, dobrze nawilża, co bardzo ważne przy mojej cerze mieszanej (dojrzałej) z tendencją do niedoskonałości, nie zapycha porów i reguluje wydzielanie sebum. Dobrze sprawdza się pod makijaż. POLECAM
2020-08-10
Aneta, Przysucha
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Sięgam do tego serum z ogromnymi oczekiwaniami, po dłuższym czasie używania serum z kwasem ferulowym TO (który jest świetny). Produkt spełnia oczekiwania, delikatnie napina moją dojrzałą cerę. Idealny pod krem. Jak zwykle produkt TO spełnił moje oczekiwania
2020-08-08
Anna, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super serum.Skóra jest napięta i wygładzona.Mam skórę dojrzalą,ktora odmłodniała i wyglada zdrowo.Polecam w 100%.
2020-08-03
Anita, Orle
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
już miałam podobny produkt z kwasem hialuronowym, świetnie moja skóra dojrzała reaguje na składniki.
2020-08-03
Iwona, Warka
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Polecam
2020-08-01
Sylwia, Otwock
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Po 3 miesiącach stosowania widzę znacząca poprawę głębokości zmarszczek na czole, początki bruzdy między brwiami zniknęły. Razem z kontrola nawyków (unikanie marszczenia brwi) dały niesamowity efekt.
2020-07-30
Agnieszka, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
jak na razie krociutko uzywam ale super
2020-07-24
Joanna, Reszel
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To świetny produkt, jestem w trakcie używania 2 buteleczki i mogę powiedzieć, że na pewno działa. Zmarszczki mimiczne lekko się wygładzają, a skóra napina. Polecam!
2020-07-21
Natalia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepsze serum jakie miałam, gdy się skończy a nie zdążę zamówić moja cera za min tęskni.
2020-07-17
Natalia, Kozłów Biskupi
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zakupiłam 2 opakowania, dla siebie i mamy. U mamy (skóra dojrzała) robi efekt WOW - Stosuje wieczorem i efekty są zauważalne po pierwszym użyciu. Skóra jest nawilżona oraz sprężysta - wygląda bardzo ładnie. Sama natomiast stosuje serum pod oczy. Fajny, bardzo polecam szczególnie do skóry dojrzałej :)
2020-06-22
Monika, Skierdy
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To był pierwszy, świadomie wybrany produkt z peptydami. Potrzebowałam nawilżenia i ukojenia po kuracjach z kwasami. Produkt przyjemny, spodziewałam się może trochę bardziej spektakularnych rezultatów, dobrze się wchłania ale jest dość mało wydajny. Buteleczka szybko się skończyła. Nie kupie ponownie.
2020-06-21
Magdalena, Wroclaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zamowilam dla Mamy. Zauwazyla delikatne wyplycenie zmarszczek. Nawilza. Nie zostawia filmu.
2020-06-11
Grazyna, Kielce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
mam dojrzałą cerę - też uważam, że to serum lepiej sie u mnie sprawuje niż buffet. mam napiętą skórę, i mniejsze pory. skóra nawilżona i rozświetlona. mam zmarszczki mimiczne i nie widzę tu różnicy ;-) Stosuję rano i wieczorem zamiennie z lactic acid 10%
2020-05-31
Stella, Płock
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Skuteczne serum. Łącze z innymi peptydami tej firmy. Efekt to gładka, nawilżona i zdrowo wyglądająca skóra. Tym którzy zaczynają przygodę ze świadomą skuteczną pielęgnacją POLECAM odpowiednio dobierać i łączyć wszelkie składniki aktywne - tak aby nie wchodziły sobie w drogę, i mogły skutecznie działać.
2020-05-24
Łukasz, Ropczyce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kolejne świetne serum! Dobrze nawilża wygładza skore i napina ♥️
2020-05-17
Weronika, Biała Podlaska
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Po dłuższym stosowaniu widać znaczącą poprawę jedrności skóry oraz jej nawilżenia
2020-05-16
Anna, Jodłówka
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajnie nawilża, skóra staje się jędrna. Lekko klei się po aplikacji dlatego używam wieczorem. Tworzy dobry duet z Argireline.
2020-05-13
Tomasz, Bielsko-Biała
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Oceniam produkt po 2 tyg. stosowania. Wiek 45 lat. Cera mieszana, odwodniona, zmarszczki mimiczne, utrata napięcia i jędrności. Szukałam pomocy w walce z czasem i grawitacją;) Pierwszy raz sięgnęłam po kosmetyki TO. Serum stosuję w pielęgnacji wieczornej. Efekty przeszły moje oczekiwania. Stosowałam wiele innych kosmetyków z duuużo wyższych półek cenowych, które nie zrobiły nic. Po tej pielęgnacji cera jest napięta, wygładzona, zmarszczki mimiczne WYRAŹNIE spłycone, pory zmniejszone. Rano na etapie serum stosuję Argireline Solution 10%. Pierwszy raz mam kosmetyki, które działają. Zachęcona wypróbuję inne produkty.
2020-05-07
Agniesza, Bytom
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam specyfiku od dwóch tygodni - skóra po jego zastosowaniu jest w znacznie lepszej kondycji. Absolutnie nie ulega przetłuszczaniu, produkt nie pozostawia żadnych pozostałości, dzięki czemu mogę spokojnie nałożyć krem bez ryzyka, że razem utworzą tłustą maskę. Trochę dziwny zapach ale da się przyzwyczaić :) ogólnie 10/10!
2020-05-01
Patrycja, Mikołów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam rano i wieczorem, mam cerę mieszaną. Po krótkim masażu serum wchłania się niemal całkowicie. Wcześniej używałam Buffet, ale moim zdaniem Matrixyl jest lepszy.
2020-04-21
Barbara, Miedzna
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepszy produkt, jaki używałam, mam 37 lat, suchą skórę. Po pierwszym użyciu wydaje się delikatne, ale przy dłuższym stosowaniu dalej widoczny, silny efekt liftingu. Nawilża, sprawia, że skóra jest świeża. Mam prównanie z produktami z wysokiej półki - Matrixyl to złoto za genialną cenę. Zużyłam już dobrych parę buteleczek i nie rozstanę się z tym produktem za szybko. Polecam!
2020-04-20
Maria, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam od niedawna, ale juz widac pierwsze rezultaty. Pierwsza buteleczka i na pewno nie ostatnia
2020-04-10
Anna, Łowicz
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobrze nawilża i lekko rozświetla skórę. Używałam głównie na noc ze względu na bardziej oleistą konsystencję. Przy cerze mieszanej/tłustej był nieco za ciężki pod makijaż.
2020-03-29
Katarzyna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam go niedawno (wcześniej używała moja mama) chciałam czegoś więcej niż tylko nawilżenia Muszę jeszcze poczekać na dalsze efekty ale już teraz jestem z niego bardzo zadowolona.
2020-03-24
Marta, Osielsko