Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

zapytaj eksperta

SkinTra - Comedo-killer - Serum z Kapsułkowanym Kwasem Salicylowym 2% - 30ml

  • Skoncentrowane serum z 2% kwasem salicylowym, azeloglicyną i glukonolaktonem
ID towaru: 18224
59,00 zł
59,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
59 pkt.
2950 pkt.

Opis produktu

Kupując ten produkt, zapewniasz posadzenie 0,5m² lasu!

SkinTra - Comedo-killer

Serum do twarzy zwalczające niedoskonałości marki SkinTra

SkinTra - Comedo-killer - oczyszczające serum z kwasami o wodnej i lekkiej konsystencji. Oferuje skuteczność kwasu salicylowego w delikatnej odsłonie, dzięki kapsułkowaniu i wolnemu uwalnianiu kwasu. Kapsułkowany kwas salicylowy o stężeniu 2% zapewnia optymalną moc przy zachowaniu łagodności dla skóry, jest stopniowo uwalniany i jednocześnie zapewnia aktywne działanie przez dłuższy czas. Poprzez delikatne złuszczanie oczyszcza cerę, usuwa martwy naskórek oraz zanieczyszczenia. Jest skuteczny przy problemach z zaskórnikami oraz nadmierną produkcją sebum, a dzięki właściwościom antybakteryjnym zapobiega powstawaniu wyprysków. Dodatkowo skutecznie oczyszcza ujścia gruczołów łojowych, dzięki dobrej rozpuszczalności w tłuszczach. Formuła serum została wzbogacona o składniki wspierające główne działanie serum. Azeloglicyna wraz z glukonolaktonem oraz kwasem szikimowym regulują skórę i redukują niedoskonałości, a także zapobiegają ich powstawaniu. Nieobciążająca formuła bez alkoholu zapewnia uczucie lekkości i wchłania się do zera. Produkt jest odpowiedni do każdego typu cery, również cery tłustej, wrażliwej, czy zaskórnikowej. Serum nie wykazuje potencjału fototoksycznego ani fotoalergicznego. W celu zapewnienia maksymalnego komfortu stosowania zastosowaliśmy przyjazne dla skóry pH w okolicach 4,5, dzięki temu Comedo Killer jest delikatny i nie powoduje uczucia pieczenia po aplikacji.

Produkt zawiera:

  • kapsułkowany kwas salicylowy (BHA) - 2% czystego kwasu - kapsułkowana technologia sprawia, że kwas dostarczany jest w sposób delikatny, co zapewnia delikatne złuszczanie, dzięki czemu pomaga oczyścić, odblokować pory i wygładzić skórę bez pozostawienia jej suchej i podrażnionej, najwyższe możliwe stężenie wpływa na skuteczność działania składnika, dzięki rozpuszczalności w tłuszczach ma zdolność do przenikania przez warstwę lipidową skóry i oczyszczania zaczopowanych porów,
  • azeloglicynę - połączenie kwasu azelainowego z glicyną, działa łagodnie i nawilża skórę, delikatnie złuszcza naskórek, zapobiega powstawaniu zaskórników, rozjaśnia przebarwienia i posiada właściwości antybakteryjne, dodatkowo łagodzi zaczerwienienia oraz stany zapalne, a ponadto reguluje pracę gruczołów łojowychdziała przeciwzapalnie, przyczyniając się do przyspieszenia mechanizmów regeneracji, 
  • glukonolakton 5% - posiada silne właściwości nawilżające, ujędrnia skórę, wzmacnia barierę naskórkową, nie powoduje takich efektów ubocznych jak pieczenie, łuszczenie czy zaczerwienienie skóry,
  • kwas szikimowy 2% - jest najłagodniejszym kwasem z grupy AHApodczas złuszczania nie powoduje zaczerwienienia i podrażnienia skóry, przyspiesza proces odnowy naskórka oraz nawilża skórę, działa antybakteryjnie oraz seboregulująco, rozjaśnia naskórek i wyrównuje jego koloryt.

Działanie produktu:

  • oczyszcza i zmniejsza widoczność porów,
  • wygładza skórę,
  • redukuje niedoskonałości,
  • reguluje wydzielanie łoju,
  • zapobiega powstawaniu zaskórników.

Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:

  • każdy rodzaj skóry,
  • skóra tłusta,
  • skóra skłonna do niedoskonałości,
  • skóra skłonna do zapychania.

Sposób użycia: Na umytą i dokładnie osuszoną skórę nałóż kilka kropli serum. Delikatnie rozprowadź na całej powierzchni twarzy lub na wybranym obszarze. Po wchłonięciu możesz opcjonalnie nałożyć krem. Omijaj okolice oczu. Rekomendujemy stosować serum co 2-3 dzień. Nie stosuj przy alergii na salicylany. Posiadaczom skóry suchej, ale skłonnej do niedoskonałości rekomendujemy zastosowanie kremu po 10-15 min po aplikacji serum.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Pojemność: 30 ml
Data ważności: 6 miesięcy od otwarcia.
Kraj pochodzenia: Polska.
Wskazówki:
  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Skład

Aqua (Water), Pentylene Glycol, Gluconolactone, Propanediol, Propylene Glycol, Potassium Azeloyl Diglycinate, Salicylic Acid, Shikimic Acid, Dextrin, Polydextrose, Amylopectin, Niacinamide, Sodium Phytate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

Wskazówki

  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Opinie (29)

4.76
Liczba wystawionych opinii: 29
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie jest to produkt drażniący. Jest bardzo wydajny. Ma lekką konsystencję. Ale czy działa? Nie na mnie niestety.
2024-05-18
Ewelina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super produkt. Co prawda z zaskórnikami sobie nie poradził aczkolwiek po użyciu skóra twarzy staje się widocznie gładsza. Cała tekstura znika!
2024-05-12
Ana, Piastów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Moje odkrycie roku! To jak to serum działa wraz z kosmetykami Pauli.. sztos. Cera z zaskornikami , zapchana - działa cuda. Szykuje się po inne kosmetyki skintra!
2024-05-11
Weronika, Solec Kujawski
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Po masakrze którą zafundowało mi serum olejowe z retinalem przy akompaniamencie noszenia makijażu codziennie późną jesienią/zimą kupiłam to serum w desperacji licząc na cud. I cud się stał. Mimo częstego stosowania nie podrażnia, w dość szybkim czasie zredukował ilość zaskórników, zwęził pory i przyśpieszył gojenie się wyprysków. Polecam.
2024-04-15
Ula, Lipków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt ładnie wchłania się w skórę, nie podrażnia jej, ale jest bardzo skuteczny
2024-04-10
Karolina, Kętrzyn
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam tego serum raz/dwa razy w tygodniu na przemian z retinolem i odbudową bariery. Jestem bardzo zadowolona, bo mega wyciszył moją skórę - nie wyskakują mi już praktycznie żadne niedoskonałości. Zadziałał również na przebarwienia po wypryskach. W dodatku to serum jest serio delikatne i nie podrażnia. Myślę, że zostanie ze mną na dłużej!
2024-04-02
Klaudia, Żnin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosuję serum 2x w tygodniu i nie pojawiają mi się grudki najczęściej hormonalne. Skóra się wyciszyła i nie powstają nowe krostki. Jestem bardzo zadowolona
2024-03-29
Weronika, Stara Wieś
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam go 2-3 razy w tygodniu do porannej pielęgnacji, wyciszył moje stany zapalne na buzi i nie pojawiają i się już wypryski w postaci podskórnych grudek
2024-03-07
Monika, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum. Przy systematycznym stosowaniu naprawdę poprawia kondycję skóry. Mimo zawartości kwasów nie narusza bariery hydrolipidowej. Ma przyjemna żelowa konsystencję pozostawiając delikatny film. Doskonale na noc.
2024-03-02
Małgorzata, Rogów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Moja skóra bardzo lubi się z kwasem salicylowym i ten składnik bardzo dobrze na nią wpływa; od lat stosuję ten z Paula's Choice, ale pomyślałam, że może sprawdzę, jak będzie w tym przypadku. Byłam bardzo ciekawa tego produktu, ale aż takich efektów się nie spodziewałam. Stosuję go trzeci miesiąc i efekty według mnie są zauważalne i dużo lepsze, niż przy poprzednim kosmetyku z tym kwasem. Po nałożeniu na noc budzę się z napiętą, rozświetloną, jasną, taką czystą i wygładzoną skórą. Wygładził skórę na policzkach, zwęził pory, zredukował ilość zaskórników, wyrównał koloryt. Efekty są widoczne gołym okiem! Przesuszenia czy nadmiernego złuszczenia nie zauważyłam, ale tak, jak wspominałam - moja skóra jest przyzwyczajona do kwasów i dobrze na nie reaguje. Nie znajduję żadnego minusa tego serum. Z całego serca polecam! ❤️
2024-02-19
Justyna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To moje pierwsze serum z kwasem salicylowym. Po miesiącu stosowania mogę polecić - łagodne,ale skuteczne - widzę wygładzenie skóry oraz zwężenie porów. Jeśli dodamy do tego cenę produktu to jest to ideał :)
2024-02-07
Aleksandra, Warszawa
1/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam od miesiąca, niestety nie widzę różnicy, zaskórniki jak były tak są nadal. Szkoda bo naczytałam się pozytywnych opinii, kupiłam i lipa
2024-02-06
Anna, Nowy Sącz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Po 3 tygodniach nagle zauważyłam, że moja skóra wygląda świetnie! Kaszka z czoła zniknęła, a skóra ma piękny równy kolor! Zamawiam kolejne opakowanie!
2024-02-02
Oliwia, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum używam od dwóch tygodni. Kupiłam je głównie aby wyeliminować zaskórniki otwarte na brodzie. Po dwóch tygodniach widać poprawę.
2024-02-01
Marta, Oborniki
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajny produkt działa dobrze,fajny sklad.
2024-01-25
Dorota, Olkusz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super produkt, warto spróbować jeżeli ma się problem z zaskórnikami
2024-01-25
Agnieszka, Częstochowa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt świetnie usuwa zaskórniki ,bardzo przyjemna konsystencja produktu ,polecam
2024-01-24
Karolina, Świdnica
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny produkt! na zaskórniki otwarte warto spróbować :)
2024-01-20
Paulina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Juz po pierwszym uzytku widac poprawe. Redukuje zaczerwienienia, wyrownuje koloryt skory. Jest oleisty, ale nie pozostawia po sobie tlustego filmu, w moment wschlania. Skora jest po nim nawilzona, nie ma potrzeby stosowac krem.
2024-01-07
Julia, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt ma konsystencję jak woda ale jest oleisty, bardzo przyjemny w aplikacji. Pipetka napełnia się maksymalnie do połowy a płyn pięknie z niej "wykapuje". Płyn jest praktycznie bezbarwny, ma delikatny ale nie nachalny zapach. Używam do skóry głowy, ponieważ mam tendencje do pojawiania się na niej "pryszczy". Użyłam produkt już kilka razy i jak na razie nie pojawiają się nowe zmiany. Ogólnie jestem zadowolona z produktu.
2023-12-27
Natalia, Zielona Góra
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
baaardzo fajne serum. Po przygodach z kw.azelainowym trochę bałam się podrażnienia, ale z drugiej strony chciałam wypróbować tego połączenia składników aktywnych, które w dużo droższym serum PaulasChoice sprawdzały się super. Serum zdaje się zminimalizowało w pewnym stopniu zaskórniki, nie podrażnia, nie pojawiają się też większe wypryski. Stosuję dalej z chęcią:)
2023-12-26
Natalia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry produkt. Redukuje niedoskonałości (krostki). Moja skóra łzs + naczynka ładnie go toleruje. Używam 2 razy w tygodniu na twarz, szyję i dekolt. Polecam.
2023-12-25
MONIKA, KATOWICE
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To serum ze SkinTry jest świetne ! Efekt jest widoczny już po pierwszym stosowaniu (przynajmniej u mnie). Skóra jest odżywiona, gładka, rozświetlona a pory są mniej widoczne. Jeszcze nie wiem czy niweluje zaskórniki, ale zapowiada się obiecująco. Polecam!
2023-12-23
Elwira, Grabowiec
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum. Zaskorniki praktycznie zniknęły tak samo jak niedoskonałości
2023-12-21
Dominika, Wrocław
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Łagodne jednak skuteczne serum. Na razie krótko używam, jednak po miesiącu stosowania zauważyłam lekką redukcje niedoskonałości. Jedyny minus, że trudno będzie zużyć cały produkt o pojemności 30ml w 3 miesiące przy rekomendowanym przez producenta używaniu 2-3 razy w tygodniu (twarz, dekolt).
2023-12-14
Natalia, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Ta malutka buteleczka to cudo!!! Już po pierwszym użyciu likwiduje zaskórniki. Dla cery z niedoskonałościami to niezbędnik. Polecam!
2023-12-08
Anna, Zielona Góra
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kolejna fantastyczna nowość w asortymencie Skintra- łagodny, ale skuteczny preparat z kwasem BHA 2%- doceniam również kapsułowaną formułę dzięki czemu wchłania się stopniowo- wielkie brawa dla Was- kolejne świetne serum w przystępnej cenie co również warto podkreślać.
2023-12-05
Elżbieta, Radostowice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kolejny produkt Skintra, który jest dla hitem zaraz po serum rewitalizującym. To jest produkt, którego działanie było już u mnie widoczne po pierwszym użyciu. Działa skutecznie a jednocześnie nie podrażnia.
2023-12-03
Małgorzata, Tarnobrzeg
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jako, że bardzo lubię produkty od Skintra, chciałam wypróbować i to serum. Okazało się ono strzałem w dziesiątkę. Nie podrażnia i po tygodniu regularnego stosowania widzę, że liczba zaskórników na twarzy się zmniejszyła.
2023-11-20
Patrycja, Gdańsk

Ekologia

  • Skintra

    Każdy zakupiony kosmetyk to 0,5m2 posadzonego lasu z Fundacją Las Na Zawsze. Produkt jest w brązowym szkle, które chroni kosmetyk przed czynnikami zewnętrznymi oraz w pełni nadaje się do recyklingu. Nie zawiera dodatkowych opakowań.

współpracuje z

  • Współpraca z Plastic Bank

    Cosibella współpracuje z Plastic Bank - organizacją, która zbiera plastik z plaż, zanim trafi on do wód. Każde zamówienie złożone w naszym sklepie to jedna butelka, która zostanie zebrana i poddana recyklingowi. Dowiedz się więcej

  • Współpraca z UN Carbon Offset

    W celu zrównoważenia naszej emisji kupujemy tyle samo CO2 ile wyemitowaliśmy do atmosfery. Wspieramy projekt Organizacji Narodów Zjednoczonych w Indiach - elektrownię, która produkuje energię z biomasy. Dowiedz się więcej

Zadaj pytanie

Jeżeli opis produktu jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
pixel