Zinc Ricinoleate

Nazwa INCI

Zinc Ricinoleate


Nazwa Zwyczajowa

Rycynooleinian cynku


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik deodoryzujący


Działanie w Kosmetyku

Substancja stosowana w dezodorantach. Pochłania nieprzyjemny zapach potu. Nie hamuje naturalnego wydzielania potu, nie wykazuje właściwości bakteriobójczych ani grzybobójczych, dzięki czemu nie wpływa na zmianę mikrobiomu skóry. Stosowany głównie w dezodorantach w formie emulsji.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - granulki
  • barwa biała lub beżowa
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel