Matrixyl™ Synthe'6®

2020-03-10
Nazwa INCI

Glycerin (and) Aqua (and) Hydroxypropyl Cyclodextrin (and) Palmitoyl Tripeptide-38


Nazwa Zwyczajowa

Matrixyl™ Synthe'6®


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik aktywny


Działanie w Kosmetyku

Składnik aktywny. Nowsza i udoskonalona forma Matrixyl® 3000 silniejszych właściwościach przeciwstarzeniwowych. Peptyd w swojej budowie ma przyłączony łańcuch kwasu tłuszczowego (kwasu palmitynowego), który znacznie ułatwia przenikanie. Składnik stymuluje syntezę sześciu głównych składników macierzy skóry i połączenia skórno-naskórkowego kolagenu typu I, II, IV, fibronektyny, kwasu hialuronowego oraz lamininy, skąd wzięła się nazwa.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • rozpuszczalna w wodzie, alkoholach
Pokaż więcej wpisów z Marzec 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel