Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil

Nazwa INCI

Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z nasion rzepaku


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Naturalny olej tłoczony z nasion rzepaku. Należy do emolientów tłustych, tworzy na powierzchni skóry film okluzyjny, który zabezpiecza przed nadmierną utratą wody z naskórka i pozwala na utrzymanie dobrego nawilżenia. Stosowany często jako olej nośnikowy dla innych składników kosmetycznych. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Działa zmiękczająco, wygładzająco i przeciwutleniająco. Wspomaga regenerację i łagodzenie podrażnień skóry. Sprawdzi się cerom suchym, podrażnionym i dojrzałym.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa żółta
  • nierozpuszczalny w wodzie
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel